Билетите за най-големите спортни събития по традиция са сред най-скъпите фенски артикули, които човек може да си купи. По тази причина е особено любопитно да ви съобщим, че един от феновете на крикета успя да препродаде своя билет за сблъсъка между Индия и Пакистан на Световната купа с надценка от почти 1000%, научихме от Bloomberg.

Нихил Уадвани е 32-годишен мъж от Мумбай. През август той си купува билет за мегадербите между собствената му родина и съседен Пакистан срещу 2 500 рупии (55,31 лв.). В последствие той решава да предложи ценната хартийка на аукцион в социалните мрежи и именно там намира купувач срещу 22 000 рупии (486,75 лв.).

Останах шокиран, когато видях интереса. Получих куп съобщения с предложения и всички те бяха много по-високи от очакваното“, споделя Уадвани пред изданието.

Купувачът обаче надали е останал очарован, след като стана ясно, че Националната крикет федерация в Индия обяви, че пуска в продажба още 14 000 билета за срещата в неделя (15 октомври). Нихил обаче би бил щастлив, защото сега ще може да си купи нов пропуск и да си спести останалите повече от 400 лв. печалба.