Бивш колумбийски национал получи наказание от четири мача и глоба от 300 долара за предполагаемо удряне на жена по задника по време на мач. Нападателят на Депортиво Кали Тео Гутиерес настоя, че не е направил нищо лошо, след като беше обвинен, че е опетнил имиджа на колумбийския футбол с действията си, научихме от dsport.

Твърди се, че инцидентът, който доведе до разследване срещу 38-годишния футболист на годината в Южна Америка за 2014 г., се е случил в тунела в края на първото полувреме на мач миналата събота срещу Депортес Толима.

Това обаче стана ясно едва в четвъртък, когато бе обявена забраната на Гутиерес.

Дисциплинарната комисия на организацията каза в изявление, идентифицирайки играча с пълното му име: „В събота, 25 ноември, по време на мача, игран на стадион „Мануел Мурильо Торо“ в град Ибаге, между Депортес Толима и Депортиво Кали, случи се събитие, което считаме за изключително сериозно и деликатно от всяка гледна точка, включващо като главен герой Теофило Антонио Гутиерес Ронкансио“.

„Бяхме информирани, че при насочване от игралното поле към съблекалнята на гостуващия отбор, по-точно в тунела, въпросният играч е докоснал жена по интимните ѝ части, като я е плеснал по задните части, когато е минавал покрай нея. Жената беше част от хората, наети от отбора на домакините да помогнат с логистиката на мача“, се казва още в изявлението на ДК към колумбийската федерация.

„Той повтори обидното поведение, когато отново излезе на терена след края на полувремето, инцидент, на който стана свидетел медийният служител на „Dimayor“ и един от служителите на компанията, която извършва предаването на мача, които са готови да свидетелстват, за да потвърдят случилото се. Дисциплинарната комисия реши да санкционира г-н Теофило Антонио Гутиерес Ронкансио със забрана за четири мача и глоба от един милион и пет хиляди колумбийски песо за извършване на нарушението“, завършва съобщението.

Бившият футболист на Ривър Плейт и Спортинг Лисабон , който беше удрян и ритан от собствените си фенове през септември миналата година по време на нахлуване на терена, посочи, че ще обжалва в яростно опровержение за една нощ на обвиненията срещу него.

Той се ядоса в социалните медии: „Винаги съм изповядвал най-голямо уважение към жените, не само в личната сфера, но и професионално и спортно, поради което клеветническите изявления, направени срещу мен, нямат никаква основа и не съответстват на случилото се. Ще защитавам правата си и доброто си име, тъй като недоказана или неоспорена ситуация не може да доведе до административна санкция като тази, която ми е наложена“.

По-рано футболистът настоя, че жената, която е в центъра на обвинението за шамар или шляпване, се е обърнала към него, за да поиска фланелката му и той й е казал, че ще трябва да е друг път.

Тео Гутиерес беше нападнат по време на насилствено нахлуване на терена от привърженици на Депортиво Кали през септември миналата година, което доведе до прекратяване на мача в 81-та минута, когато отборът им губеше с 0:2 и беше на дъното на таблицата.