Бившата звезда на Барселона и бразилския национален отбор Даниел Алвеш смята да смени своята версия по обвинението в изнасилване срещу него. Делото срещу футболиста ще се проведе в периода 5-7 февруари в Барселона, където Алвеш е задържан под стража в последните 12 месеца.

Според бразилското издание Relevo Алвеш и неговите защитници са решили отново да сменят своята версия. Алвеш бе задържан в началото на 2023 година по обвинение, че на 30 декември 2022 в тоалетната на нощен клуб е изнасилил жена, която впоследствие е подала оплакване. Първоначално той твърдеше, че никога не е виждал жертвата, а след това заяви, че сексуалният акт е бил по взаимно съгласие.

Според информацията финалната версия на Алвеш и екипа му за предстоящото дело ще бъде друга - той ще заяви, че е бил твърде пиян и не е разбирал какво прави. Така на практика той ще признае своята вина, но с твърдението, че не е действал съзнателно. Адвокатите на Алвеш ще използват тези две точки, за да осигурят на своя клиент по-лека присъда.

Към момента прокуратурата в Барселона иска 9 години затвор за бившия футболист на Севиля, Барселона, ПСЖ и Ювентус, докато жертвата иска 12 години години затвор и 150 хиляди евро обезщетение.

Делото срещу Дани Алвеш, който има 126 мача и осем гола за националния отбор на Бразилия, започва на 5 февруари.