Стеф Къри ще се надстрелва със звезда от дамската НБА по време на звездния уикенд в Лигата другия месец, твърдят американските медии. 

Той бе предизвикан от Сабрина Йонеску от Ню Йорк Либърти, която миналата година спечели състезанието, поставяйки забележителен рекорд от 37 точки и е готов да отговори, като двамата си размениха съобщения в социалната мрежа "Х".   

Стеф и Йонеску са близки приятели и по време на пандемията от Ковид 19 дори тренираха заедно, като правят това понякога и през лятото. 

Самият Къри е двукратен шампион в състезанието от 2015 и 2021, но най-доброто му постижение е от 31 точки. Засега правилата не са ясни и коя линия за 3 точки ще се използва, тъй като както е известно има разлика в разстоянието при жените и мъжете. 

Най-вероятно ще се търси компромис с идеята шоуто да бъде на максимално високо ниво. Стеф не бе избран сред титулярите, но със сигурност се очаква да играе, като попадне в отбора на Запада, макар и сред резервите. Звездният уикенд е в Индианаполис между 16 и 18 февруари.