Галерия

Аякс: 7 мача, 9 гола

Аякс: 7 мача, 9 гола

Очевидно скучаещият по време на карантината Кристиано Роналдо пусна ново предизвикателство в социалните мрежи.

На мястото на жонглирането с тоалетна хартия вместо с топка идват коремните преси. Той дори намери име на предизвикателството.

"Хей, момчета, имам ново предизвикателство за вас, за да останете активни - Холната купа (Living Room Cup). Можете ли да биете рекорда ми?", пише той, цитиран от "24 часа".

Това пише под видео в инстаграм, а на него португалецът повтаря упражнението 142 пъти за указаното време.

Петкратният носител на "Златната топка" е истинска машина за коремни преси, затова и си показва плочките на корема с повод и без повод, най-вече след вкаран гол.

Знае се, че като дете Кристиано бил хилав, затова от 11-годишна възраст започва яко да тренира. Понякога това му изиграва и лоша шега - след трансфера в "Манчестър Юнайтед" веднъж се налага да ходи в болница заедно с Алекс Фергюсън и помощника му Майк Фелън с оплаквания от болки в коремната област.

Вижте срещу кои отбори Кристиано Роналдо има най-много голове

Таблоидът "Дейли Стар" тогава пише, че Роналдо правил по 3000 коремни преси дневно. Самият футболист обаче отрича: "3000 за ден? Не, даже за седмица не правя толкова. Тренирам коремните мускули 4-5 пъти седмично с по 200-300 сгъвания за сеанс. Не трябва да се правят прекалено много, защото може да се увреди гръбнакът."

Освен това Кристиано дава и съвети за всички, които искат подобни плочки: "Хранете се редовно. Ако се занимавате редовно със спорт, трябва да следите енергийния си баланс и да зареждате организма си за по-добри резултати. Аз ям шест пъти на ден, но на малки порции. Изключително е важно да се пие много вода. Упражненията за коремна преса може да се правят даже в спалнята, когато се събудите. Или преди лягане. Ако го превърнете в навик, ще е по-просто."

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FCristiano%2Fvideos%2F2553140848286878%2F&show_text=0&width=375" width="375" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>