След броени дни Лудогорец тръгва на своя пореден поход по пътя към групите на Шампионската лига. С доста промени, нов наставник, но и амбицията да са отново сред най-големите. Ще успее ли българският шампион да докара у нас отново европейски грандове? Шпаги кръстосват редакторите на Dnes.bg Красимир Ангелов и Александър Попов.

Лудогорец отново ще ни радва в Европа. Красимир Ангелов, Dnes.bg

Само след няколко дни родният шампион Лудогорец ще стартира своя тазгодишен поход към групите на Шампионската лига. През изминалата година “орлите” накараха много хора да се гордеят с българския футбол, след като препълненият национален стадион “Васил Левски” посрещна колосите Реал Мадрид, Ливърпул, както и швейцарския Базел.

Спомените са хубаво нещо, но големият въпрос сега е ще успее ли Лудогорец отново да повтори своя успех и да влезе в групите на Шампионската лига? Само времето ще покаже, но истината е, че отборът от Разград има всички предпоставки отново да влезе в елита на европейския футбол и да посрещне у нас отново футболни грандове, които доскоро само гледахме по телевизията.

"Орлите" вече натрупаха достатъчно опит в европейските клубни турнири и постигнаха доста успехи в последните 2 години както в ШЛ, така и в Лига Европа. Затова едва ли ще има противник, който да бъде непреодолима преграда за Лудогорец по пътя към групите на най-комерсиалния футболен турнир в света. Освен това отборът вече играе със самочувствие, което определено играе голяма роля в подобни двубои.

Освен това родният шампион има нов треньор с европейско футболно мислене, което може и да му създаде определени проблеми във вътрешното първенство, но със сигурност ще бъде голям коз за отбора в Европа. Като добавим към това и обиграния състав и силната селекция, няма как да не си дадем сметка, че Лудогорец определено има абсолютни реални шансове най-малкото да повтори своя успех от преди година. Разбира се, всичко това зависи много и от жребия, който родният футболен шампион ще изтегли нататък. Но когато един отбор е способен и играе със самочувствие, едва ли има много противници, които могат да му се противопоставят.

На Лудогорец определено ще му е по-трудно, Александър Попов, Dnes.bg

Винаги е по-трудно да задържиш и надградиш успехите. Тази година Лудогорец може да заскърца в Шампионската лига по обективни причини. Досега тимът само се надграждаше като стил и играчи и закономерно дойдоха успехите в Лига Европа, а след това и в ШЛ.

Сега обаче ситуацията е коренно различна. Тимът бе напуснат от основни футболисти като Кайсара, Безяк, неясно е положението на Христо Златински. Споменавам, го, защото той е един от важните стълбове в тима, независимо, че сяда и на резервната скамейка. Вратарят Владо Стоянов пък е разкрачен между Разград и трансфер в чужбина.

Треньорът също е нов, което не е новина за Лудогорец - те неизменно сменят наставниците след успешните сезони. Този път обаче е чужденец и няма никаква гаранция, че "орлите" бързо ще заиграят по неговите изисквания. Той вече загатна за нови схеми на игра по време на контролите, което е знак за промени. Дали ще са за добро ще покаже времето.

Новите също няма да имат време за достатъчна адаптация, дано все пак са в час за решителните битки за влизане в групите. Поне на хартия Лудогорец трябва да премине без проблеми през Милсами.

Важен е и Вашият глас в сблъсъка