Наско Сираков е все по-близо до завръщане на "Герена". Тези слухове тръгнаха, след като синята легенда вече присъства на няколко мача на Левски в ложите на новия сектор А.

Според близки до клуба това ще се случи при евентуална оставка на настоящия спортен директор Георги Иванов. Много е вероятно това да стане факт непосредствено след края на сезона в "А" група, който за поредна година се оказа нулев за 26-кратните шампиони.

Засега е факт само треньорската смяна на Стойчо Стоев с Люпко Петрович, но нищо чудно и Гонзо да сдаде властта. Както бе обещал между другото...

Има ли нужда Левски от Наско Сираков? В "Сблъсък" мнения кръстосват редакторите на Dnes.bg Красимир Ангелов и Александър Попов.

Наско винаги може да бъде полезен на "Герена"

Красимир Ангелов, Dnes.bg

Нещата в Левски в последните години не вървят така гладко, както феновете очакват и това е видно за всички. "Сините“ не са ставали шампиони от сезон 2008/2009, а от тогава 2 пъти са оставали втори, а този сезон вероятно отново ще го сторят за трети път. Последната Купа на България за „сините“ пък е от 2007 година, а след това те имат 2 загубени финала – от Берое и Черно море. Доста "безплодни" години за отбор, който е свикнал редовно да печели трофеи, нали?

По традиция при провалени сезони го отнася треньора и това сигурно е нормално, защото точно треньорът носи най-сериозна отговорност за представянето на тима си. Но след последната титла за Левски, когато наставник беше Емил Велев, на "Герена" се изредиха цели 14 треньора, а резултатите са видни. Или по-точно – не се виждат, защото ги няма. И не защото начело на „сините“ са били слаби специалисти, а защото в клуба нямаше добра организация в края на ерата "Батков".

Сега нещата обаче са различни – Левски е стабилен финансово и няма оправдание за липсата на титли, купи и добро представяне в евротурнирите. Но и без силен футболен човек начело на тима трудно ще стане. И с извинение към Гонзо, но нещата не му се получават съвсем. Точно затова и Наско Сираков е изключително нужен на Левски. Защото е врял и кипял на този пост, а резултати при неговото командване на „Герена“ имаше и те се измерваха в титли, купи и силни игри в Европа. 

А че Наско Сираков не е харесван от всички е ясно. Сигурно и той си има доста кусури, но пък и силните обикновено не ги обичат много. Но те и затова са силни. А точно в този момент Левски има нужда от такъв човек, който винаги може да бъде полезен на "Герена". Като Наско Сираков.

 

Връщането на Наско Сираков ще бъде грешка

Александър Попов, Dnes.bg

Смяната на Гонзо с Наско Сираков в Левски става все по-коментирана тема, но едва ли ще донесе нещо добро. Мястото на голмайстор номер едно на "сините" трябва да е в клуба, но не и като спортно-технически директор. 

През последните години Сираков изгуби ореола си на непоклатим любимец на феновете. Създава се впечатлението, че той се завръща в клуба само, когато е финансово стабилен. Наско го нямаше никакъв в най-голямата криза на клуба преди година.

Твърди се, че той е човекът с твърда ръка в съблекалнята на Левски, но допусна голяма грешка при назначаването и събличането на Ивайло Петев. Като ръководител тогава не се намеси срещу феновете, не се показа като мъжкар. Какъвто имидж си бе създал. Безкомпромисният Наско се изниза като мишка по време на скандала. 

Дори ако беше изял няколко шамара от крайните фенове - щеше да си спечели уважението на синята публика. От "червена" България винаги припомнят как си свали гащите пред феновете на Левски, но пък е и факт, че "червените" палят свещи Наско да не смени Гонзо.

Всъщност добрият вариант е наистина Сираков да бъде част от клуба и Левски най-после да има някакво влияние в БФС, което е превзето от оста Ловеч-Разград. Което означава, че и кръвният враг ЦСКА ще има силно лоби в "синьото БФС". Което е всъщност се навежда по посока на шума на парите. А те и при "сини" и при "червени" отдавна липсват.

Вариантът Сираков да вземе поста технически директор може да има времен ефект, но последните му изяви на този пост с нищо не доказаха, че Наско е същият боец като преди години. Дори напротив - изглежда уморен и неспособен да надъхва отбора, както го правеше преди 15 години. А иначе е ясно, че Гонзо не се справя със задълженията си и най-верният показател за това е статистиката.

И вашият глас е важен! Дайте го ТУК!