В ЦСКА дойде време за равносметки и решения, след като отборът падна от два стола на земята. Червените претърпяха провал в битката за титлата и купата и вече могат да насочват поглед към новия сезон и завръщането си на европейската клубна сцена.

До края на първенството остават два мача с по-голям заряд – този на 5 май срещу Лудогорец, преди началото на който ЦСКА ще чества 70-годишния си юбилей, и вечното дерби с Левски. После идва ред на дълго чаканото международно завръщане. И въпросът е: Подготвен ли ще е ЦСКА за там? И да не стане като с първенството и купата?

След дълго затишие, продиктувано от резултатите на отбора до загубата с 2:3 в Разград, треньорският пост на „Армията” отново стана актуална тема. И коментарите сред феновете стават все по-засилени. 
Дори и да остане до края на сезона, Стамен Белчев едва ли ще води ЦСКА и през новата кампания. Не е изключено той да продължи да бъде част от щаба, но с други функции, като помогне с опознаването на състезателите. 

Хасковлията е начело на ЦСКА от ноември 2016 година, като през този сезон изведе тима до 28 поредни официални мача без загуба, което закрепи позициите му, преди да се получи тотален срив в психологическо, физическо и игрово отношение. 

След реванша с Левски в сряда Белчев изглеждаше отчаян и тотално примирен. Той подсказа как ще се развият нещата, като заяви, че поема отговорност за резултатите. Стамен не заяви в прав текст, че подава оставка, но...

Има ли обаче готови варианти за нов треньор и ако „да”, кои? По стара традиция сред привържениците отново се завъртяха имената на „стари муцуни” - единият наскоро преминал 50-те години, а другият – 60-те. 

Не е изключено и пак да се помисли за ново лице, което до този момент не е било начело на ЦСКА. Откакто Гриша Ганчев се зае с червените, на горещия пост на „Армията” бяха все треньори, които до този момент не бяха водили отбора - Христо Янев, Едуард Йорданеску и сега Белчев. 

Материал на "Тема Спорт"