"Тема спорт" потърси бившия играч и треньор на Левски Михаил Вълчев, за да коментира последните събития в клуба. Той отговори на три въпроса:

1. Правилно ли бе отстранен Даниел Боримиров от поста шеф на ДЮШ?
2. Ще се справи ли Петър Хубчев като треньор на Левски?
3. Каква трябва да бъде селекцията на сините?

Ето какво отговори легендата на Левски.

1. Не знам дали тази смяна е правилна или не. Моят внук тренира в школата на Левски и мисля, че се вършеше добре работата, някои отбори имаха успехи. Не беше чак толкова належаща смяната на Даниел Боримиров. Сега се заговори за Йончо Арсов, но нямам впечатления от него. Явно ръководството го е проучило и е запознато с неговите качества. Дано нещата в школата станат по-добри. Там обаче най-голямата необходимост е от терени.

2. За Хубчев отзивите са, че е принципен и строг треньор, който изисква много от футболистите си. Може да му дам като съвет, че в тези времена би трябвало понякога да се лавира и да не се действа толкова остро. Мисля, че Хубчев ще се справи на „Герена". Доказа го в работата си в Берое и националния отбор. Негово предимство е, че е запознат с обстановката в Първа лига. Мисля, че е наясно с качествата на доста от футболистите си и вече знае каква тактика ще използва.

З. Не е добре, че селекцията се бави. Много добре знаем на какви постове е нужно подсилване - дясно крило, защитник, плеймейкър, нападател. Ако Левски иска да става шампион, трябва да се дадат пари за класни футболисти. Петър Хубчев каза, че са му необходими поне трима, но не знам дали те ще са му достатъчни. Дай Боже някой от младите да бъде наложен и да свърши работа. Ще трябва новите да са наблюдавани и преценени, а не както в последно време - да се взимат и да се освобождават по шест-седем човека.