Бившият футболист и треньор на Левски Михаил Вълчев даде интервю пред "Тема: Спорт", в което обяви, че смяната на Петър Хубчев е била прибързана. 

Г-н Вълчев, с какви чувства приехте новината, че Наско Сираков е новият мажоритарен собственик на Левски? Ще успее ли да се справи с тежката задача?
- Ще успее, защото Наско има необходимите контакти и предполагам, че е говорил с хора, които ще дадат пари. Мисля, че това е добър ход. Смятах, че с пристигането си ще успее да вдигне футболистите, но явно това не се получи. Не става изведнъж. Ясно е, че трябва промяна и са необходими нови футболисти. Но не смятам, че сегашните играчи не притежават качества, могат повече. Необходима е повече агресивност, желание и тичане. Защо не го правят, не знам.

Одобрявате ли Константин Папазов да притежава 35% от акциите на Левски, след като феновете възнегодуваха от това?
- Не знам точно каква е идеята да се дадат акциите на Тити Папазов. Може би той има познати, които да помогнат. Папазов сподели, че е готов да ги даде, ако се намери човек, който да може да ги закупи и може би е поел ангажимента да намери такъв. Мисля, че това е основното. Но това, че притежава такъв процент акции, не означава нищо, защото Сираков ще е този, който взима решенията.

Правилно ли бе заменен Петър Хубчев?
- Заговори се отдавна за неговото освобождаване. Лично за мен, не трябваше точно в този момент да се прави смяна на треньора. Все пак Петър Хубчев е име и има опит. Виждаме в много европейски клубове, където не вървят нещата и пак не се стига до такива рокади. Може би трябваше да се изчака реваншът за купата и тогава да се действа. Смятам, че сега беше прибързано.

А раздялата с Ивайло Петков?
- Не знам точно каква му е била работата и какво е вършил, за да коментирам. Дали е имал думата за някои спортно-технически неща? Нямам представа, не мога да коментирам.

Как Ви се видя играта на Левски в първите два мача след подновяването на сезона?
- Срещу Локомотив (Пловдив) нямаше никаква игра. Всички линии бяха много слаби. Особено в защита, при второто попадение на "черно-белите". Никой не покри Карагарен. Много пъти сме си говорили за идеи и винаги липсва това нещо. Да не говорим, че нямаше удар към вратата на Локо Пловдив и голови ситуации. Трудно ще е на Георги Тодоров да вдигне играчите. Дано да успее.

Дори Наско Сираков сподели, че забелязва дисбаланс в състава на сините. Споделяте ли това мнение?
- Вярно е, че има много хора на някои постове. Но пример ще дам с вратарите. Ники Михайлов иска да си ходи. Георги Георгиев е добър вратар и за мен правилно бе привлечен. Докато при нападателите не е правилно да са толкова много. Хубчев се принуждаваше да ги пуска на различни постове и играта им не вървеше.

Наско Сираков заговори, че в клуба могат да влязат легенди на клуба. Съгласен ли сте с това?
- За мен е добра идея и дано думите се превърнат в дела. Аз вече съм бита карта и съм остарял, но има млади, които могат да бъдат включени. Не могат всички легенди да се върнат на работа, а тези, които прецени той. Дано вземе правилните решения.

Има ли сили Левски да отстрани Локомотив (Пловдив)?
- Очаквам Левски да продължи. Ако има агресивност в играта и както се казва на наш език, да ги смачкат с преса в тяхната половина, има шанс. Естествено, дано и късметът ги покрие. Но трябва да се внимава в защита, защото при един гол на Локомотив и мачът приключва. Левски е нужно да гони и първенството, за да има шанс за евротурнирите.