Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде пресконференция. При други обстоятелства сигурно щяхме да я наречем “любопитна и интересна”, но всъщност той каза същото, което говори при всяка своя медийна изява. А разговорите му с журналисти са ежедневни.

Старата плоча се завъртя – Бербатов не става, Бербатов не умее, Бербатов не знае как, Бербатов няма подготвен екип, Бербатов не е дал една стотинка за футбола… Стефанов си позволи дори лични нападки и обидни сравнения към членове на екипа на голмайсторът на националния ни отбор и на Висшата лига.

Дали е бил прав или не, няма смисъл да обсъждаме. По-важното е, че дори след тази изява на босът на белите и член на ИК на БФС останаха въпроси, на които не получихме отговори.

В края на 2019-та, когато Борислав Михайлов подаде оставка, Стефанов заяви, че всички от Изпълкома са подали оставки. Така ли е било наистина, защото часове след заседанието, те явно се отметнаха от решението си?

Стефанов не спира да говори за младите български играчи. В тази връзка – след като настоящите ни футболни управници милеят за българските футболисти защо взеха единодушно решение на Изпълкома да се увеличат квотите за чужденци от 3 на 5 . Той как е гласувал и не е ли в противовес на това което казва по медиите?

Преди три седмици Стефанов каза, че знае за хора, които са давали по 1000 лв за гласове. Защо обаче не продължи темата и не обясни какво е имал предвид и кои са тези хора, а в крайна сметка защо не е информирал прокуратурата?

Босът не белите не взе отношение и по твърдението на президента на Марица Пловдив Христо Христов. Бизнесменът беше заявил, че на конгреса ще обяви името на човека от сегашния Изпълком, на когото е давал пари. Знае ли Венци Стефанов, кой е този човек и ако не знае има ли подозрения?

Той не спира да атакува Димитър Бербатов с въпроса колко пари е дал в българския футбол, но никога не каза и не разясни колко лични средства са инвестирали в играта Борислав Михайлов и Емил Костадинов, например.

За финал – Стефанов така и не сподели дали има информация до къде стигна разследването на ГДБОП за уговорени мачове в юношеските групи…

Явор Пиргов, "Тема:Спорт"