Всеки, който имаше да казва нещо по адрес на Димитър Бербатов и неговия екип, го направи.

Пари, раздавани в тоалетните на НДК, обиколки по хотелите на делегатите, пълни багажници с олио и брашно и изобщо говорилните на футболното статукво си изприказваха приказките, от които ние трябваше да разберем, че тия младите наперени лъвчета не са нищо по-различно от сегашните хора в БФС.

Щом по този начин водят кампания, те ще са същите – това е посланието от данчолечковците. Имаме само леко разминаване – тия дето дават пачки, за да купуват гласове, били стиснати. Това е оксиморон. Жените им не ги пускали – също. Едната съпруга в Англия, другата в Испания, пък не ги пускали. Хората около Боби Михайлов наистина минаха границата на жълтото и отидоха към кафявото, но ние тях много добре си ги знаем.

Това поведение не е случайно. На сцената имаме ранени тигри, които в яростта си не подбират изразни средства и методи на говорене. Гробокопачите на българския футбол със сигурност не са очаквали, че Бербатов ще им диша във врата и ще постигне резултат, много близък до Боби Михайлов.

Емилкостадиновците знаят колко делегати са спрели, знаят колко са убедили в последния момент да си гласуват за Боби и колко още са се колебали. И ако съдът постанови нов конгрес, тези десетина бюлетини разлика вече ще са в обратна посока, защото опозицията този път ще има на своя страна и други клубове, които меко казано видяха, че няма нищо страшно в това да си на страната на промяната.

И друго – това, че Наско Сираков обясни, че вече не вярва, че ще се случи нещо положително, със сигурност ще хвърли в лека паника приятеля му Боби Михайлов. Малки клубчета биха се замислили в думите на собственика на Левски, който малко или много влияе на процесите.

А и Сираков тепърва ще бъде натискан от партньорите си на „Герена“ да преосмисли позицията си на евентуален нов конгрес. А ако такъв бъде насрочен, очакваме да разберем, че младите опозиционери са сформирали ОПГ за изнудване на делегати и грабежи на футболен инвентар и друго имущество от клубове и клубчета.

Желю Станков, "Тема:Спорт"