Бразилецът Велтон даде интервю пред клубната телевизия на Левски. Нападателят дебютира за сините срещу Марибор. Крилото се адаптира бързо към новия си клуб и прави впечатление с първите си изяви.

Какво мислиш за възможността да играеш в България и Левски?

– Това, което мисля е, че е много завладяващо да бъда в отбор като Левски. Ще давам най-доброто от себе си, ще работя здраво. Искам да бъда шампион тук, да играя добре и да правя феновете на Левски щастливи.

Вече записа първи минути със синята фланелка. Какво мислиш за първите ти изяви срещу Марибор?

– Мисля, че направихме отличен мач. Радвам се, че треньорът прецени да ми даде време в този двубой. Работим добре, имаме още доста работа за вършене, за да печелим.

Какво е твоето първо впечатление от треньора на Левски Станимир Стоилов?

– Първото впечатление е, че е много добър треньор. Взискателен е, иска правилните неща. Винаги търси точните решения. Иска да завоюва успехи.

Той говори португалски, защото е играл в Португалия. Това е добра новина за теб и Цунами…

– Това винаги е хубаво, защото помага да се общува. Както и разговорите с вас. Българският език ми се струва малко труден, така че това е предимство.

Как виждаш атмосферата в Левски, какво мислиш за твоите колеги?

– Съотборниците ми са много добри, както и останалите хора в клуба. Веднага ни приеха, много ни помагат.

Как виждаш шансовете на Левски в първенството и Купата на България?

– Календарът е добър. Трябва да работим здраво сега, за да успеем. Трябва да успеем и в двете състезания. В моята глава е да защитавам тази емблема и да бъда шампион. Трябва да продължим да работим, както сега и успехите ще дойдат.

Кога ще можеш да играеш 90 минути?

– Зависи от треньора. Зависи и от физическата ми подготовка. Сега може би не съм готов за това, но работим, за да стане. След един-два мача, ще бъда готов за 90 минути.

Коя е любимата ти позиция на терена? Крило или нападател?

– Моята предпочитана позиция е на крило. Мога да бъда и в средата, но предпочитам фланга. Няма значение в дясно или в ляво. За мен е важно да играя.

Кое ти харесва повече – да бележиш голове или да правиш асистенции на другите футболисти?

– И двете ми харесва да ги правя. Хем да вкарвам, хем да правя асистенции. Без съмнения държа и на двете.

Кой е любимият ти световен или бразилски футболист? Имаш ли идол във футбола?

– Много се възхищавам на Лионел Меси и Неймар. Те са големи, гиганти.

Разкажи нещо за твоето семейство?

– Имам жена и син. Те са в Бразилия и много ми липсват. Но тази липса е, за да постигна хубави неща за всички нас. Те го разбират без съмнение.

Искаш ли да отправиш послание към феновете на Левски?

– Искам да кажа това. Аз, Велтон идвам тук, за да правя история. Тук съм, за да нося щастие на феновете на Левски! Ще го правя с моята сила и качества.