Да играеш за Аржентина рамо до рамо с легендата Лео Меси, а години по-късно до караш такси. Това не е измислица, а съдбата на Хосе Луис Гомес.

Бившият десен бек на гаучосите играе за родината си на Олимпиадата в Рио през 2016 г. Година по-късно носи екипа в бяло и небесносиньо редом до носителя на 8 награди „Златната топка“.

Радостта на Гомес от официалния му дебют за албиселесте в контрола срещу Бразилия през 2017 г. бързо се превръща в истински кошмар. Крайният бранител получи тежка контузия на лявото си коляно.

Заради травмата Гомес никога не беше същият футболист и логично не попадна в състава на Аржентина за Мондиал 2018 в Русия. Кариерата му се вижда, че е към края си.

 

 

Иначе десният бек е юноша на Расинг. След като се присъединява към Ланус печели три трофея – шампионат, Купа и Суперкупа.

През 2016 г. мнозина сочат Хосе Луис Гомес за една от перлите на Аржентина и не виждат конкуренция на поста му. Барса го следи изкъсо и готви оферта.

„Винаги сме били скромно семейство. След тренировка често е използвал автомобила си, за да изкарва допълнителни пари. Правил го и през нощта“, разкрива неговият баща.

В началото на 2022 г., вече няколко години след тежката контузия, Хосе Луис Гомес получава възможност да се завърне в родния Расинг. Неговият договор изтича през декември същата година и не бива продължен.

Освен като таксиметров шофьор, в момента работи и като персонален треньор. На 30 години бившият съотборник на Меси очаква да получи някаква оферта, която евентуално да рестартира кариерата му.

Последният му официален мач в елитния футбол е с екипа на Ланус през 2021 г. за Копа Судамерикана – загуба с 1:2 от Гремио.