Фулъм – Арсенал, мач от 1-ия кръг на Висшата лига, стадион „Крейвън Котидж“, 14:30 часа, съдия Крис Кавана

 

Контузени за Арсенал: Давид Луис, Сократис, Чеймбърс, Пабло Мари, Мустафи, Смит-Роу, Мартинели

 

Прогноза на Gol.bg:

Арсенал започва новия сезон с лондонско дерби срещу новака Фулъм и надежди, че тимът ще бъде сериозен претендент за място в Топ 4 и ще демонстрира голямо подобрение и развитие. 

Спечелените ФА Къп и Къмюнити Шийлд вдъхновиха феновете, които обаче  продължават да се вълнуват най-вече за бъдещето на Пиер-Емерик Обамеянг, но и мениджърът Микел Артета продължава да ги уверява, че могат да бъдат спокойни и няма от какво да се притесняват. 

Проблемите на наставника на Артилеристите са в защитата, където липсват няколко играчи, но пък това ще означава, че новото попълнение Габриел Магаляеш и завърналия си след наем Уилям Салиба, могат да дебютират и да покажат на какво са способни. Отбраната се нуждае от подобрение и именно тези двама футболисти могат да го осигурят. 

Целта пред Котиджърс е ясна и тя разбира се е оцеляване, в което много хора не вярват. Фулъм загуби последните си 5 мача срещу Арсенал, като през кампанията 2018-19 получи 9 гола в 2 двубоя. Освен това отборът, който влиза във Висшата лига като победител от плейофите е оцелял само в 12 от 28 случая досега. 

Това естествено нищо не означава и Скот Паркър ще иска неговият тим да бъде борбен и отдаден, а началото ще е ключово, тъй като лоша серия в първите кръгове може да постави тима в твърде трудна позиция, от която да не успее да се измъкне. 

10 поредни загуби на Фулъм в лондонски дербита със сигурност е нещо, което техният бос ще иска да бъдат забравени, но е ясно, че шансовете на Арсенал за победа са много по-големи. Самочувствието на отбора е значително повишено, Обамеянг отново ще бъде големият лидер и хората на Артета със сигурност разполагат с всичко необходимо, за да спечелят. 

Синхронът в защита и избягването на грешките ще бъдат ключови, както и първият гол в мача. Началото винаги е важно и това е мач, в който Арсенал трябва да демонстрира класата и да стигне до успеха. 

 

Резултат: Фулъм – Арсенал    1:3