Манчестър Юнайтед – Кристъл Палас, мач от 2-ия кръг на Висшата лига, стадион „Олд Трафорд“, 19:30 часа, съдия Мартин Аткинсън

Контузени за Ман Юнайтед: Джоунс, Туанзебе, Ромеро
Контузени за Кристъл Палас: Кейхил, Томкинс, Ван Аанхолт, Фъргюсън 
Под въпрос за Палас: Бентеке, Уикъм, Ридевалд

Прогноза

Манчестър Юнайтед започва новия сезон с домакинство срещу Кристъл Палас и надежди да надгради над силното си представяне във втората част на миналата кампания и при доиграването и през лятото. 

Червените дяволи бяха преобразени след идването на Бруно Фернандеш и се класираха за Шампионската лига, като сега целите им са твърдо да бъдат в Топ 4, ако не успеят да бъдат конкуренти за титлата. 

Последното наистина изглежда трудно постижимо, но естествено нищо не се знае и ситуацията може и да се промени. Началото обаче трябва да бъде със спечелени 3 точки, а португалецът и сега се  очаква да бъде водеща фигура, след като се отчете с 12 гола и 8 асистенции в първите си месеци в отбора. 

Оле Гунар Солскяер обаче, не е забравил случилото се преди година, когато лондончани спечелиха с 2:1 на „Олд Трафорд“ и това бе единственият им успех в 22 мача между двата състава във Висшата лига. 

Палас започна с победа над Саутхемптън преди седмица и сега ще се стреми да нарани домакините на контраатака, като разполага с много бързи играчи, които могат да направят това. Освен това Орлите не загубиха последните си 4 визити в Манчестър срещу местните тимове – 2 победи и 2 равенства. 

Солскяер може да даде дебют на новото попълнение Дони ван де Бек, но остава въпросителната за вратарския пост и дали Давид де Хеа или Дийн Хендерсън ще започне на вратата. Юнайтед е солиден в първите си мачове през сезона, печелейки 19 откриващи двубоя, с което е №1 в ерата на Висшата лига. Отборът завърши с 14 поредни мача без поражение миналия сезон и сега едва ли ще допусне грешката отпреди година. 

Може би гостите са в по-добър игрови ритъм и със сигурност те обичат да играят на контра, както спечелиха и срещу Светците. Въпреки това този път едва ли ще се стигне до сензационна развръзка и победата трябва да бъде за Юнайтед, който да даде надежди на феновете си за силен сезон. 

Резултат: Манчестър Юнайтед – Кристъл Палас    2:0