Аякс – Ливърпул, мач от група D на Шампионската лига, стадион „Йохан Кройф Арена“, 22:00 часа, съдия Феликс Брих (Гер)

Контузени за Ливърпул: Ван Дайк, Матип, Тиаго, Алисон, Окслейд-Чембърлейн

Вероятни състави: 
Аякс: Онана, Мазрауи, Шуурс, Блинд, Талиафико, Клаасен, Кудуш, Промес, Нерес, Тадич, Антони
Ливърпул: Адриан, Александър-Арнолд, Гомес, Фабиньо, Робъртсън, Вайналдум, Хендерсън, Милнър, Мане, Салах, Фирмино

Прогноза:

Ливърпул започва живота без Върджил ван Дайк с трудно гостуване на Аякс в Шампионската лига. 

Двата европейски колоса имат 10 мача помежду си, но за последно играха един срещу друг  преди почти 54 години – през декември 1966, когато нидерландците спечелиха с общ резултат 7:3, а Йохан Кройф отбеляза 3 от головете. 

Сега Червените излизат на стадиона, носещ името на великия футболист, в опит да покажат, че ще могат да се справят и без един от лидерите си. Дори и с Ван Дайк в състава обаче, началото на кампанията за хората на Юрген Клоп по отношение на защитата, бе далеч от стабилно. 

Мърсисайдци получиха 13 гола в първите 5 мача от сезона във Висшата лига и общо 16 в 8 срещи във всички турнири, като това със сигурност притеснява феновете им. Очаква се Фабиньо да партнира на Джо Гомес в центъра на отбраната, след като и Жоел Матип липсва, а германският наставник  на тима ще иска да види много по-добър баланс в отбора си. 

Английският клуб се справя добре срещу съперници от Ниската земя напоследък, като е в серия от 13 поредни мача без загуба, от които 6 поредни като гост. Домакините пък имат едва един успех в последните си 6 мача с англичани, спечелиха само веднъж у дома в турнира в предишните си 7 мача, но винаги са способни да поднесат изненада. 

Хората на Ерик тен Хааг започнаха стабилно кампанията, а в лицето на Душан Тадич разполагат с играч, който се справя отлично в Шампионската лига и е бил замесен в 13 гола в 18 участия в турнира за последните два сезона. Голмайсторът Антони също е на линия и може да бъде опасен. 

Качеството на Ливърпул в атака е безспорно и тимът ще иска да демонстрира стабилност, като едва ли ще пропусне да отбележи. Амстердамци обаче могат да бъдат опасни и ще чакат своя момент, като равенството изглежда подходящо начало и за двата отбора в надпреварата. 

Резултат: Аякс – Ливърпул    1:1