Марсилия – Манчестър Сити, мач от група С на Шампионската лига, «Стад Велодром», 22:00 часа, съдия Тобиас Щилер (Гер)

Контузени за Ман Сити: Агуеро, Жезус, Фернандиньо, Менди, Аке

Вероятни състави: 
Марсилия: Манданда, Сакай, Алваро, Чалета-Цар, Амави, Ронжие, Камара, Сансон, Товен, Бенедето, Пайет
Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Диаш, Лапорт, Зинченко, Родри, Гюндоган, Де Бройне, Марез, Фодън, Стърлинг

Прогноза

Марсилия и Манчестър Сити стартираха по различен начин борбата в група С на Шампионската лига и на „Стад Велодром“ със сигурност ще бъде интересно. 

Домакините загубиха с късен гол срещу Олимпиакос и сега се нуждаят от добър резултат в стремежа да останат в битката за първите 2 места. Гражданите пък обърнаха Порто с 3:1, но срещнаха много трудности, докато го направят. 

Хората на Пеп Гуардиола отново останаха без чист нападател, след като Серхио Агуеро се контузи през уикенда и се очаква да отсъства около 2 седмици. При липсата и на Габриел Жезус отново Рахийм Стърлинг ще трябва да води нападението. 

Треньорският сблъсък между Андре Вилаш-Боаш и Пеп Гуардиола също се очертава да бъде крайно интересен, след като наставникът на Небесносините усеща напрежение заради лошите резултати във Висшата лига и едва 13-ото място, на което се намира отбора му, макар и да е само на 5 точки от лидерите, като има и мач по-малко. 

Френският тим се справя добре в шампионата и ще преследва своите шансове и в този мач, след като английската защита е доста колеблива и не случайно е допуснала гол в 9 поредни срещи от надпреварата. В нея сега се очаква да намери място възстановения от травма Аймерик Лапорт, но Марсилия има бързи футболисти, които могат да донесат проблеми. 

Домакините по традиция играят трудно срещу англичани напоследък, като имат само 1 победа и цели 8 загуби в последните 11 мача срещу тимове от Острова, но сега изглеждат способни да вземат нещо от двубоя. 

Дали ще го направят ще зависи страшно много от ефективността им в нападение и дали ще могат да отбележат при някоя от първите си възможности, което ако се случи ще ги постави в отлична позиция. Въпреки проблемите си обаче, Сити притежава сериозна класа, а при наличието на Кевин де Бройне и Стърлинг за защитата на Марсилия предстоят трудни минути и победата трябва да е за гостите. 

Резултат: Марсилия – Манчестър Сити    1:2