Манчестър Юнайтед – РБ Лайпциг, мач от група Н на Шампионската лига, стадион „Олд Трафорд“, 22:00 часа, съдия Матей Юг (Словения)

Без картотека за груповата фаза за Ман Юнайтед: Ромеро, Рохо, Джоунс
Контузени за Ман Юнайтед: Баи, Лингард
Контузени за РБ Лайпциг: Адамс, Мукиеле, Клостерман, Лаймер, Айдара

Вероятни състави: 
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Линдельоф, Туанзебе, Шоу, Уан-Бисака, Фред, Мактомини, Телеш, Фернандеш, Рашфорд, Марсиал
РБ Лайпциг: Гулаши, Хенрикс, Орбан, Упамекано, Халстенберг, Нкунку, Олмо, Форсберг, Кампл, Анхелиньо, Поулсен

Прогноза

Манчестър Юнайтед и РБ Лайпциг ще бъдат в добро настроение, когато се изправят един срещу друг на «Олд Трафорд», след като спечелиха първите си мачове от група Н на Шампионската лига. 

Снощи наставникът на германците Юлиан Нагелсман дори се пошегува, че все още не може да забрави гола на Оле Гунар Солскяер срещу Байерн във финала през 1999-а година и разочарованието, което му е причинил, така че тимът му ще се стреми с всички сили към победата. 

Червените дяволи обаче впечатлиха при успеха си в Париж срещу ПСЖ, когато показаха наистина много добра игра и при нов триумф ще направят сериозна крачка към елиминационната фаза. 

Солскяер едва ли ще направи много промени в състава си, след като Аксел Туанзебе впечатли във Франция и може отново да стартира на мястото на Хари Магуайър. Дони ван де Беек е опция за средата на терена, а и Пол Погба и Единсон Кавани се надяват на минути, но едва ли ще започнат. 

Германците обаче са много опасни, след като са в серия от 4 поредни победи, водят в първенството и нямат загуба през новия сезон, печелейки 6 от 7 срещи. В мачовете си дотук те са допуснали едва 2 гола, което показва, че в защита наистина се справят страхотно. 

Хората на Нагелсман натрупаха и опит в надпреварата, след като миналия сезон стигнаха до полуфиналите и сега са готови за още подвизи, като със сигурност имат шансове да измъкнат нещо. 

Защитата на Юнайтед се пооправи след фиаското срещу Тотнъм и едва ли двубоят ще предложи много голове. Червените дяволи не са губили у дома срещу германци от 2001-а – вече в 10 поредни мача, но пък загубиха 4 от последните си 6 домакинства в надпреварата, което показва, че не са стабилни. 

Разбира се хората на Оле Гунар Солскяер ще преследват триумфа, но ще трябва да бъдат внимателни за контрите на съперника. Равенството може би ще е добре дошло и за двата състава, което обаче ще завърже още повече борбата за първите 2 места в групата. 

Резултат: Манчестър Юнайтед – РБ Лайпциг 1:1