Тотнъм - Манчестър Сити, мач от 9-ия кръг на Висшата лига, стадион "Тотнъм Хотспър", 19:30 часа, съдия Майк Дийн

Контузени за Тотнъм: Ламела
С Ковид 19 за Тотнъм: Дохърти
Контузен за Ман Сити: Фернандиньо
Под въпрос за Ман Сити: Агуеро, Стърлинг, Аке, Менди

Прогноза

След двуседмичната пауза Тотнъм и Манчестър Сити излизат в поредния важен двубой от сезона във Висшата лига. 

Жозе Моуриньо срещу Пеп Гуардиола винаги е гаранция за сериозно треньорско надиграване и този мач едва ли ще направи изключение. 

Специалния вероятно ще заложи на по-защитна игра, защото той обича да играе по подобен начин, като в предни позиции ще се разчита на скорост в действията на Хюн Мин Сон и вероятно Гарет Бейл или Стивън Бергвайн, който е на линия. Отбраната на домакините обаче, не е от най-солидните и е склонна на грешки. 

Кореецът не вкара в последните два двубоя на Шпорите, а в 9 мача срещу Гражданите Хари Кейн има едва 2 гола, но така или иначе от двамата ще зависи до голяма степен дали лондончани ще постигнат позитивен резултат. 

Небесносините идват в Северен Лондон с нужда от точки, за да се доближат до лидерите и ще бъде важно какво ще направят в първия двубой, след като Пеп Гуардиола поднови договора си. 

Серхио Агуеро и Рахийм Стърлинг са под въпрос, но Габриел Жезус може да донесе доста проблеми на защитата на домакините. Като цяло обаче, Гражданите вкарват трудно до момента през кампанията, което е сериозен проблем. 

В такъв мач първия отбелязан гол ще бъде от ключово значение. Сити би трябвало да владее повече топката, но скоростта в действията и на двата отбора, както и ефективността в предни позиции, ще бъдат решаващи. 

При двете си гостувания на новия стадион на Тотнъм, Небесносините не вкараха гол,  Юго Лорис спаси дузпа, а Хюн Мин Сон се разписа. Сега обаче е време тази тенденция да бъде прекъсната. 

Много е трудно да се предвиди подобен мач, особено след пауза за националните отбори. Тотнъм изглежда солиден, но качеството в Сити може да донесе победа на тима във всеки един мач. Никой няма да иска да загуби, така че равенството може да бъде доста приемливо. 

Резултат: Тотнъм – Манчестър Сити    1:1