Манчестър Юнайтед - Ливърпул, среща от 1/16-финалите в турнира ФА Къп, стадион "Олд Трафорд", начало: 19:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg

За втори път, в рамките на 7 дни, ни предстои да наблюдаваме най-голямото дерби в английския футбол. Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще се изправят отново един срещу друг, но този път на стадион "Олд Трафорд" и в мач със съвсем различно значение и залог.

През седмицата двата тима изиграха по един мач за първенство, а настроенията в лагерите след мачовете бяха на двата полюса. "Червените дяволи" имаха визита на Фулъм и спечелиха с 2:1, а по този начин продължиха успешната си серия без загуба в лигата, като гост.

Ливърпул пък допусна поражение от Бърнли с 0:1 и това сложи край на феноменалната серия от 68 мача без загуба на "Анфийлд.

Предстои ни вълнуваща среща, като този път няма да го има това напрежение от предишния мач. Почти сигурно и доста от изпълнителите ще бъдат различни. Целите пред двата тима са далеч по-големи, за да обърнат някакво специално значение на този турнир. За Клоп и момчетата му приоритет със сигурност са Шампионата на Англия и Шампионска лига, а за Оле и компания - титлата във Висшата лига отдавна не е изглеждала толкова близо.

Нашата прогноза е, че този път ще видим доста отворен двубой, с много положения и попадения. Мачът със сигурност може да завърши с всякакъв знак, но залог от "над 2.5" попадения изглежда доста логичен и почти сигурен. Друга интересна опция е и "над 1.5" гола през първото полувреме, като там коефициента варира около 2.00.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Ливърпул 3:2