Пари Сен Жермен – Манчестър Сити, първи мач от полуфиналите в Шампионската лига, стадион „Парк де Пренс“, 22:00 часа, съдия Феликс Брих (Германия)

Контузени за ПСЖ: Бернат, Льотелие

Вероятни състави: 
ПСЖ: Навас, Флоренци, Маркиньос, Кимпембе, Диало, Гей, Паредес, Верати, Ди Мария, Неймар, Мбапе
Ман Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Диаш, Кансело, Родри, Гюндоган, Марез, Фодън, Б. Силва, Де Бройне

Прогноза

Два отбора с големи амбиции и обичащи атаката, ще се срещнат в Париж и ще се опитат да вземат предимство в битката за класиране на финала в Шампионската лига. 

В Пари Сен Жермен си отдъхнаха, след като Килиан Мбапе ще бъде на линия за сблъсъка с Манчестър Сити, а Неймар вече дори се закани на Гражданите и обяви, че ще направи всичко, за да могат столичани да спечелят надпреварата, след като миналата година загубиха финала. 

Хората на Пеп Гуардиола обаче, не само искат да стигнат до битката за отличието, но и да вдигнат трофея, оправдавайки по този начин огромните инвестиции вложени в клуба. 

„Знаем, че ще страдаме и в двата мача, но искам от своите играчи да се наслаждават на тази възможност и на играта на това ниво“ коментира Гуардиола, който също има пълен състав на разположение. Кевин де Бройне е без проблеми след леката травма, която получи наскоро, а и Серхио Агуеро преодоля поредният си мускулен проблем. 

Очаква се обаче Пеп да заложи на формация без изявен централен нападател, което често обича да прави, като по този начин дава свобода на играчи като Де Бройне, Бернардо Силва, Риад Марез, Рахийм Стърлинг и Фил Фодън. 

От другата страна атаката на ПСЖ вероятно ще включва Юлиан Дракслер, Анхел ди Мария, Неймар и Килиан Мбапе, което обяснява защо очакванията са  в мача да паднат не малко голове. Възможно е обаче вместо Драксел да започне и Марко Верати в търсене на повече сигурност. 

От друга страна предпазливостта също ще бъде налице, тъй като и двата състава ще искат да запазят шансовете си за реванша. По-добрата ефективност,  концентрацията, детайлите и намаляването на грешките ще наклонят везните в едната или другата посока. 

Вероятността и двата тима да отбележат е много висока, независимо че срещу Байерн в реванша домакините загубиха с 0:1. Тогава обаче имаха не малко шансове. Потенциалът и качеството  в нападение обещават страхотно шоу. 

Защитата на Сити изглежда малко по-добра, но въпреки това ще е сериозна изненада, ако вратата на гостите остане суха. Тактическото надиграване между Маурисио Почетино и Гуардиола също ще е много интересно, макар че Пеп има предимство с 10 победи, 5 равенства и само 3 загуби в мачовете срещу Поч. Затова все пак прогнозираме голово равество и предимство за Ман Сити за реванша. 

Резултат: ПСЖ – Манчестър Сити    2:2