Манчестър Сити – ПСЖ, мач-реванш от полуфиналите в Шампионската лига, стадион „Етихад“, 22:00 часа, съдия Бьорн Кайперс (Нед)
Манчестър Сити спечели първия мач с 2:1

Контузен за Ман Сити: Гарсия
Наказан за ПСЖ: Гей
Под въпрос за ПСЖ: Мбапе

Вероятни състави
Манчестър Сити: Eдерсон, Уокър, Стоунс, Диаш, Кансело, Родри, Гюндоган, Марез, Силва, Де Бройне, Фодън
Пари Сен Жермен: Навас, Флоренци, Маркиньос, Кимпембе, Диало, Верати, Паредес, Ди Мария, Неймар, Дракслер, Мбапе (Икарди)

Прогноза

Манчестър Сити изглежда като сериозен фаворит за финала в Шампионската лига, посрещайки Пари Сен Жермен в реванша от полуфиналите след аванс от 2:1 след първия мач на френска земя. 

Небесносините преследват първи европейски финал от 51 години, след  като през 1970-а спечелиха КНК и с класирането си най-после ще оправдаят огромните пари вложени в този проект от собствениците, макар и то да изглежда позакъсняло. 

Изглежда, че Гражданите трудно биха изпуснали тази отлична възможност да стигнат до битката за трофея, макар че класата на парижани не трябва да се подценява, а и те вече спечелиха едно гостуване в Манчестър пред сезона, но срещу Юнайтед. 

Пеп Гуардиола изрази очакванията си за много труден сблъсък, който ще е по-тежък дори от фивал, но след като даде почивка на ключови играчи като Гюндоган, Марез, Силва, Де Бройне и Фодън те се очаква да стартират за изключително важния мач.  

Миналия сезон на 1/8финалите ПСЖ навакса пасив от 1:2 след първия мач след победа с 2:0 срещу Борусия Дортмунд, но Сити е съвсем различен тим от жълто-черните. 

Голямата въпросителна при ПСЖ е състоянието на Килиан Мбапе, който вчера при пристигането на английска земя бе забелязан да накуцва и мениджърът Маурисио Почетино обяви, че дали ще играе ще се реши в последния момент. 

Бившият бос на Тотнъм обяви, че отборът му трябва да покаже изключителна клиничност в опит да стигне до двата гола, от които се нуждае, за да продължи напред, като при това положение не трябва да получава попадение, което изглежда трудно постижимо заради класата на съперника. 

Първият гол ще бъде от ключово значение, но е трудно да се предположи, че домакините няма да успеят да стигнат до попадение, особено след като спечелиха последните си 6 мача в турнира. 

Истината е, че шансовете на Сити изглеждат отлични и евентуална тяхна загуба би била приета като огромна изненада. Неочаквани развръзки във футбола има често, но този път усещането е, че най-после Гражданите ще успеят да стигнат до битката за мечтания трофей. 

Резултат: Манчестър Сити – ПСЖ    2:1