Героят за Швейцария от снощния мач с Хондурас Джердан Шакири е уверен, че той и неговите съотборници могат да взривят поредната бомба на Мондиал 2014, като елиминират Аржентина на 1/8-финалите.

Още по темата

 

"Това ще бъде страхотен мач. Ние сме наясно, че няма да бъдем фаворит в мача, но ще дадем всичко от себе си. Всичко е възможно, никога не знаеш какво ще се случи", заяви Шакири след мача снощи.

"Това е като сбъдната мечта - малката Швейцария на световно първенство. И сега сме на осминафинал. Наистина можем да бъдем горди със себе си."

"Моят хеттрик? Да, очевидно съм много щастлив, защото не се случва всеки ден да забиеш хеттрик на световно. Никога няма да забравя този момент."

"Много съм щастлив с работата на целия отбор. Искахме да покажем нашата игра и успяхме да го направим. Без моите съотборници нямаше да вкарам хеттрик. Гордея се, защото и аз играх много добре."

"Горд съм, че реализирах хеттрик, но съм горд с целия отбор. Всички в нашия отбор играха отличен футбол снощи", добави крилото на Байерн.