Черно море победи с 1:0 Хасково в първи мач от 22-ия кръг на „А“ група, игран на стадион „Тича“ във Варна.

Успехът за „моряците“ донесе Стенио с гол от дузпа секунди преди края на първото полувреме. С него възпитаниците на Никола Спасов остават на 8-мо място с 31 точки, докато новакът в елита е твърдо на последната 12-та позиция с едва 7 т.

Мачът в морската столица се игра на високо ниво и положенията пред двете врати не липсваха. Фаул в наказателното поле на Кримчо Крумов от състава на гостите обаче предреши крайния изход на двубоя.
 


В 15-ата минута Черно море можеше да открие резултата, но след удара на Иван Коконов топката се отби в гредата. В 22-ата минута Вилиан Бижев бе близо до попадение, но след удара му от малък ъгъл по диагонал топката излезе в аут.

В 26-та минута бе първото сериозно положение за Хасково, когато Димитър Алексиев стреля от границата на наказателното поле, но вратарят Александър Чанович улови топката. В 33-ата минтута Бекир Расим стреля от границата на наказателното поле, но за късмет на гостите топката излезе на сантиметри в аут. В 37-ата минута след центриране отдясно Тайнур Марем от Хасково засече топката с глава, но тя излезе високо в аут.

В 3-ата минута на даденото четириминутно продължение на първата част съдията Мартин Стоименов отсъди дузпа за домакините за нарушение на Крумов срещу Бекир Расим, която минута по-късно Стенио превърна в гол – 1:0 за Черно море.

В 52-ата минута на срещата Черно море можеше да удвои преднината си, след като Себастиан Ернандес бе изведен срещу вратаря на Хасково Николай Банков, но той спаси. В 55-ата минута Димитър Алексиев от Хасково стреля силно от около 25 м, но топката попадна право в ръцете на Чанович.

В 60-ата минута Деян Лозев премина през цялата защита на домакините и можеше да изравни резултата, но Чанович отново беше на мястото си. В 87-ата минута Бакари стреля от около 20 м много опасно, но вратарят на гостите успя да избие топката. В 90-ата минута вратарят на гостите Николай Банков успя в рамките на няколко секунди да спаси два опасни удара на Матиас Курьор и Петър Златинов.

В крайна сметка мачът завърши 1:0 в полза на варненци.

Черно море – Хасково 1:0

1:0 Стенио (45+3)

Черно море: 40.Александър Чанович, 4.Михаил Венков, 6.Кирил Котев, 23.Мамуту Кулибали, 8.Стенио, 7.Бекир Расим (60-9.Бакари), 22.Себастиан Ернандес, 10.Марк Клок, 19.Матиа Курьор, 17.Иван Коконов (90-91.Живко Атанасов), 20.Вилиян Бижев (84-15.Петър Златинов)

Треньор: Никола Спасов


Хасково: 12.Кирил Акалски (13-1.Николай Банков), 3.Тейнур Марем, 14.Иван Скерлев, 17.Кирчо Крумов, 5.Тихомир Трифонов, 23.Владислав Узунов, 16.Георги Коруджиев (66-9.Григор Долапчиев), 39.Димитър Алексиев (74-7.Вълчан Чанев), 27.Димитър Андонов, 89.Станислав Маламов, 11.Деян Лозев

Треньор: Емил Велев

Варна, ст.: “Тича”
Съдия: Мартин Стоименов

Жълти картони: Марк Клок, Стенио, Матиас Курьор (Черно море); Тайнур Марем, Кирчо Крумов, Иван Скерлев, Деян Лозев, Вълчан Чанев (Хасково).