Носителят на купата на България по футбол за миналия сезон Черно море стартира по план зимната си подготовка на 6 януари (сряда) от 14:00 часа, заяви за клубния сайт наставникът на тима Никола Спасов.

Варненци ще започнат в непълен състав, защото на петима играчи е дадена по-дълга почивка. Това са капитанът Михаил Венков, Матиас Курьор, Мехди Бурабия, Стенио дос Сантос и Александър Чанович. Те ще се присъединят към отбора на 11 януари (понеделник).

За сметка на това за първото занимание на "Тича" се очаква да се появят бившият капитан и ново попълнение в състава Георги Илиев и възстановяващият се от операция Бубакар Бакари.

Предвид тежката зимна обстановка във Варна в момента Спасов не скри притесненията си къде ще проведе подготовката.

Той потвърди, че засега са договорени три проверки - със Созопол (23 януари), с Добруджа (27 януари) и с Поморие (30 януари) като мястото и часа на провеждане на двубоите ще се уточнят допълнително.

Спасов допълни, че Черно море ще участие в турнира "Балчик къп" от 6 до 16 февруари, който ще се яви генерална репетиция преди подновяването на шампионата в "А" група, в който варненци стартират пролетния дял с гостуване на Славия на 20 февруари.