Треньорът на Черно море Георги Иванов-Гонзо остана силно разочарован, след като варненци отпаднаха сензационно от Литекс на четвъртфиналите за Купата на България. "Моряците" отстъпиха след равенство 1:1 в редовното време и изпълнение на дузпи.

"Разочаровани сме. Смятам, че не играхме по най-добрия начин. Контролирахме топката, контролирахме играта, не можахме да създадем положения. Особено след първото полувреме, второто много лежерно го минахме и вече в продълженията имахме пак натиск, но не можахме да създадем ситуации, не можахме да реализираме гол".

"Футболистите не бяха на нужното ниво, особено двамата външни, които играха. Казвам ви сериозно, Литекс с едно стигане до вратата, с едно спорно положение за дузпа вкараха гол и ние през цялото време се мъчехме. Нито са на нивото на Черно море, нито като футболисти, нито като отбор".

"Затова съжаляваме много и сме безкрайно разочаровани, защото смятахме, че можем да отидем по-напред за купата, но с тази игра, която показахме напълно логично поздравявам отбора на Литекс. Заслужено победиха на базата на мъжката игра, на себераздаването, което тези футболисти показаха заслужават да продължат напред. Ние не заслужавахме”, коментира Иванов.

"Нямаше подценяване. Смятам, че съставът, който сме направили, показва, че няма подценяване. Пуснахме основния състав. Знаех, че мачът ще бъде тежък. Нормално е, когато играеш с отбор от по-долна дивизия, знаеш, че те са пределно мотивирани и ще се борят за всяка топка".

"Дузпата, която беше много спорна, не малко спорна, ни повлия, но в крайна сметка сами сме си виновни, че не можахме да материализираме териториалното предимство, което имахме в мача", допълни той.