Треньорът на Чер­но море Георги Иванов-Гонзо спокойно може да бъде опре­делен за кошмар на Лудогорец. Днес от 20:00 часа разградчани приемат моряци­те. Орлите ще правят нова крачка към шестата си поред­на титла, докато варненци ще бранят четвъртата позиция. Както е известно, тя мо­же да даде право на участие на бараж за Лига Европа със седмия, ако Лудогорец спечели Купата на България.
 
Последният двубой между двата тима в Разград, в среда­та на декември миналата го­дина, завърши без победител -1:1. В треньорската си карие­ра Гонзо е успял да вземе цели 9  пункта от орлите. Той има срещу тях още две ремита с Черно море и две победи - ед­на с Левски и една с варненци. Във въпросните 5 мача водените от него отбори са вка­рали 9 гола.
 
По два успеха срещу Лудого­рец имат още Люпко Петро­вич, Веселин Великов и Краси­мир Балъков. Първите двама са спечелили 7 точки срещу шампионите, а Бала - 6.
 
С оглед колебливото предс­тавяне на разградчани напос­ледък не е изключено Иванов да увеличи актива си. Орлите още нямат победа в плейофи­те - две ремита с Левски и ЦСКА и загуба от Дунав Русе. В тях шампионите вкараха и са­мо 1 гол - на "Армията" в пос­ледния кръг.
 
Въпреки това съвсем скоро възпитаниците на Георги Дер­менджиев ще вдигнат отново титлата, на която през този сезон никой не си и помисли да посегне. В момента реалнос­тите са такива, че няма от­бор в България, който дори ле­ко да притеснява разградчани преди срещата помежду им. Още повече, ако тя е на "Лудо­горец Арена".
 
Въпреки всичко обаче, ако трябва да посочим един от­бор, срещу който орлите ще имат едно наум, когато го посрещат на своя стадион, то това е Черно море. Безп­ристрастните цифри сочат, че моряците са най-успешни­ят гостуващ тим в Разград през последните 6 години. Об­що в 4 мача през този период те не са позволили да бъдат победени 8 дома на Лудогорец. С подобно нещо не може да се похвали нито един друг роден тим.
 
Като че ли ролята на досад­ния трън в пръстта, който не застрашава цялостната функ­ция на ръката, но причинява болка и пречи, беше отредена на варненци още през дебют­ния сезон на Лудогорец в ели­та. По време на кампанията, белязала историческата първа титла на разградчани, моря­ците бяха единствените, кои­то спечелиха в сърцето на Делиормана. Направиха го кате­горично през пролетта на 2012 г. с 2:0.
 
Оттогава насам Черно мо­ре демонстрира удивително спокойствие всеки път, кога­то излиза на "Лудогорец Аре­на" и кара домакините да се поизпотят. А дори и когато губи, не позволява на съперни­ка да си разиграва коня. Ясно е, че за момента моряците ня­мат абсолютно никакъв ре­сурс да влязат в трайна схватка със съперника и да се опитат да нарушат хегемо­нията му, но поне от време на време го убождат, пускайки му малко кръв. На фона на сериоз­ната разлика в класите между Лудогорец и останалите и то­ва не е малко.

Материал на "Тема спорт"
 
Ето защо няма как да пишем предизвестен край на предстоящия двубой. Лудогорец, разбира се, е фаворит, но със сигурност си дава сметка, че няма да е леко и риск от убождане има.