Отборът на Черно море записа домакински успех срещу тима на Витоша Бистрица с 1:0 в мач от 7-ия кръг на Първа професионална лига, игран на стадион “Тича” във Варна. Единственият гол в мача падна в 4-ата минута след автогол на Наско Милев.

Треньорът Илиан Илиев започна с Макенджиев на вратата, пред него в центъра на отбраната си партнираха Илиас Хасани и Пламен Димов, на десния бек оперираше Мирослав Енчев, а в ляво – Кононго.

В средата на терена играта връзваха Пепи Витанов и Васил Панайотов, а по крилата започнаха Дани Кики (вляво) и Аристот Н`Донгала. На върха на атаката бе Ради Василев, а зад гърба му – капитанът Георги Илиев.


Черно море стартира срещата с домакински натиск и още в 4-ата минута успя да открие резултата. След фаул настъпи разбъркване в наказателното поле, топката попадна в Миро Енчев, който стреля. Радослав Василев и Наско Милев скочиха към влизащата във вратата топка и нападателят на Витоша я вкара във вратата на своя отбор.

В 17-ата минута Петко Цанков стреля от пряк свободен удар, но топката премина над вратата. В 23-ата Васил Панайотов опита далечен удар, който премина опасно над вратата. В 25-ата минута Ради Василев се измъкна сам срещу вратаря на Витоша Василев и стреля от границата на наказателното поле, но стражът на гостите спаси. В 38-ата минута Георги Илиев се озова на чиста позиция, но вратарят на Витоша го затвори добре и парира удара му.

В 62-рата минута Васил Панайотов опита да изненада вратаря на Витоша от центъра, но Василев се прибра навреме и улови. 66-ата Зехиров плонжира и нанесе красив удар с глава след центриране на Н`Донгала отдясно, но малко не му достигна да намери десния горен ъгъл на вратата на Витоша. В 73-ата Н`Донгала опита удар, но право в ръцете на вратаря Василев.

В 84-ата Стефан Христов овладя отлично в нказателното поле и стреля, но за негово нещастие топката нацели десния страничен стълб на вратата на Черно море. В добавеното време на мача Мартин Минчев се озова очи в очи с вратаря на гостите, но не успя да го преодолее.

Черно море - Витоша (Бистрица) 1:0
1:0 Милев (3-а)

Стартовите състави:

Черно море: Макенджиев, Енчев, Димов, Хасани, Кононго, Ндонгала, Панайотов, Илиев, Витанов, Кики, Василев

Витоша: Василев, Гочев, Мутафчийски, Цанков, Рениа, Климентов, Купенов, Котев, Лазаров, Милев, Христов