Черно море - Левски, двубой от 15-ия кръг на Първа лига, стадион: "Тича", начало: 15:00 часа.

Групата на Черно море: Макенджиев, Китанов, Енчев, Генев, Кононго, Станчев, Йорданов, Панайотов, Илиев, Костадинов, Фенуш, Андраде, Н`Донгала, Витанов, Божилов, Минчев, Василев, Жоржиньо.

Групата на Левски: Полачек, Митрев, Белаид, Яблонски, Горанов, Нганиони, Найденов, Мариани, Цветкович, Нашименто, Рейш, Тиам, Кабрал, Белмонт, Паулиньо, Костов, Буш, Обертан, Юруков

Прогноза на Gol.bg:

Това ще бъде втори двубой между двата отбора в рамките на десетина дни. В края на месец октомври тимът на Черно море елиминира Левски в турнира за Купата на България след успех при изпълнения на дузпи. 

След отпадането от надпреварата и резила с Вадуц в Лига Европа през лятото, 26-кратните шампиони вече са изцяло съсредоточени в първенството. Там тимът играе добре, печели лесно, а напоследък бележи с лекота. В последния кръг "сините" спечелиха с 4:1 домакинството си на Ботев Пловдив.

Двама от основните играчи на Левски пострадаха след първия мач на "Тича". Най-неприятно е положението с Холмар Ейолфсон, който ще се подложи на операция на коляното.  Иван Горанов поднови тренировки, макар през голяма част от седмицата да се подготвяше по индивидуална програма. Все пак, ако треньорът Славиша Стоянович реши да не рискува с капитана, то щабът на “сините" разполага с добра алтернатива в лицето на французина Луис Нганиони.

Домакините имат пет победи от началото на сезона, а в последните си четири срещи в Първа лига записаха два успеха. Отборът на Илиан Илиев е допуснал 27 гола като има 3 сухи мрежи.  

В последните си пет шампионатни срещи Черно море допусна по два или повече гола. В миналия кръг "моряците" загубиха от Ботев Враца с 1;2, а преди това надиграха Дунав с 3:2 у дома.

В състава на Черно море няма контузени или наказани футболисти, като Илиан Илиев ще разчита на най-доброто за двубоя срещу Левски. Не е изключено на терена да се появят същите 11, които стартираха срещу "сините" за Купата.

Прогноза: Черно море - Левски 2:3