Треньорът на Черно море Илиан Илиев анализира равенството 1:1 с Витоша Бистрица.

"На тоя терен каквото направихме и двата отбора, това е. Не можем да изискваме повече. През второто полувреме трябваше да задържаме повече топката, да притесняваме противника. 

Изпуснахме инициативата и при едно центриране ни изравниха. Но това е. След като ставихме инициативата изравняването се печеше, рано или късно.

Като имаме предвид терена, съм доволен от битката и характера. Съжаляваме, че не победихме, но отсреща имахме един противник, който също искаше да спечели. По принцип ние сме максималисти, мислехме че можем да спечелим. 

В средата на този полусезон бяхме непостоянни и ни липсваха тогава резултати, това се отрази на класирането сега. Днес загубихме две точки, но имаше и други такива мачове.

Не можем да кажем, че сме доволни от това класиране и се надявам през втория полусезон да вдигнем нивото. Нужно ни е повече самочувствие с топката. През второто полувреме днес си пролича, че наистина лесно даваме инициативата."

Илиев беше попитан какви са причините клубът да се раздели с Благой Макенджиев и Атанас Зехиров. Първият е опитен вратар, като дори редовно получава покани в националния отбор, докато Зехиров също имаше мачове за представителния отбор на страната преди година и половина.

"И от двамата сме много доволни. Наско Зехиров е играч, който има много добри качества, в някои мачове не разгърна потенциала си и затова отива на място, където ще може да го разгърне. Съжалявам, че се разделяме.

За Благой мога да кажа, че на неговата възраст ако не е първи вратар, трябва да отиде някъде, където да бъде такъв. И това е причината. Да се разделяш с футболисти е неприятен момент за всеки един треньор, но вече в практиката ми съм свикнал на такива неща.

За пролетния полусезон търсим футболисти, които в някои ситуации малко да поемат инициативата и да променят хода на срещата."