Черно море - ЦСКА, мач от 21-тия кръг на Първа лига, стадион “Тича”, 15:00 часа. 

Прогнозата на Gol.bg:

Черно море приема ЦСКА в един от най-интересните мачове след подновяването на шампионата. Двубоят стана още по-ценен за “червените”, след като вчера Лудогорец се издъни при гостуването си на Верея, а равенството 0:0 дава възможност на тима от “Българска армия” да скъси изоставането си. 

Другият акцент в мача със сигурност ще бъде завръщането на Любослав Пенев като треньор на ЦСКА. Легендарният нападател ще води любимия си тим за трети път в кариерата си, след като замени на поста Нестор Ел Маестро. 

ЦСКА не се представи добре в контролите, а и загуби последната репетиция от Етър с 0:1 на “Българска армия”. Отделно “червените” са единственият отбор от Първа лига без нито едно ново попълнение. За сметка на това “червените” се разделиха със защитниците Станислав Манолев и Борис Секолич. 

Иначе под въпрос за мача са Божидар Чорбаджийски и Жеферсон. Любослав Пенев призна, че ще заложи на нова система и нова тактика, така че ще бъде любопитен изборът му на титулярен отбор. 

Треньорът на Черно море Илиян Илиев също има сериозни проблеми със състава си. Той няма да може да разчита на контузените Мехди Фенуш, Георги Божилов и Емил Янчев. Вратарят Георги Китанов е преотстъпен от ЦСКА и няма право да участва в срещата, а аут са още и младоците Мартин Костадинов, Лъчезар Йорданов, МАртин Дичев, Виктор Попов и Петър Вуцов. 

Въпреки че “Тича” е един от най-негостоприемните стадиони у нас, Черно море е в серия от 3 поредни загуби у дома от ЦСКА. Черно море обаче завърши убедително есенния полусезон и тимът в момента е на 6-та позиция. В подготовката отборът на Илиян Илиев показа, че е способен на много и днешното домакинство ще бъде първият истински тест, както за варненци, така и за столичани. 

Резултат: 1:1