ЦСКА - Черно море, двубой от първия кръг на плейофите в Първа лига, стадион: "Българска армия", начало: 20:30 часа.

Вероятен състав на ЦСКА: Черниаускас, Чорбаджийски, Томаш, Турицов, Антов, Рафаел, Бикел, Жоржиньо, Малинов, Тиаго, Соу

Групата на Черно море: Иван Дюлгеров, Иван Дичевски, Пламен Димов, Стефан Станчев, Мартин Костадинов, Виктор Генев, Мирослав Енчев, Цветомир Панов, Георги Илиев, Мехди Фенуш, Петър Витанов, Родриго, Патрик Андраде, Васил Панайотов, Аристот Ндонгала, Радослав Василев, Жоржиньо, Мартин Минчев

Прогноза на Gol.bg:

Преди броени дни двата тима откриха пролетния дял на нашето първенство. Това бе и дебют на Любо Пенев начело на "червените", а неговите избраници не се представиха никак добре на терена. 

Илиян Илиев излезе по-големият тактик и неговият отбор стигна до заслужен успех с 2:0 във Варна. Сега Пенев ще опита да се реваншира и да постигне задължителна победа.

Нещо повече - специалистът вчера заяви, че "червените" ще гонят титла в Първа лига и Купа на България. За да има шансове за първия трофей, "армейците" задължително трябва да спечелят трите точки на "Българска армия".

Иначе след въпросното гостуване във Варна играта на ЦСКА започна да се подобрява и бяха постигнати четири победи в пет мача. Загуба бе нанесена в дербито с Левски (0:1). 

"Червените" бяха много резултатни срещу Септември (5:1) и Етър (3:1), а нападателят Али Соу демонстрира добра форма и отбеляза пет от осемте попадения. В последния кръг, преди разделянето на отборите по групи, ЦСКА изигра много добър двубой и не остави шанс на стойностния тим на Берое (2:0).

Левият защитник на ЦСКА Жеферсон се завръща в групата на отбора, след като не е играл от началото на пролетния полусезон заради травма, която получи по време на подготовката в Испания.

Черно море се представя колебливо като гост и има 13 точки в 13 изиграни мача. Въпреки това "моряците" знаят как да затруднят своя опонент, който не допусна опасни положения пред собствената врата през пролетта единствено в мача с Берое.

С отбора доста дни не тренира капитанът на варненци Георги Илиев. Футболистът се присъедини към тима в дните преди мача, но участието в мача не е под въпрос, като очакванията са, че той ще е титуляр в столицата. 

Освен него заниманията през седмицата пропуснаха и четиримата национали – Мартин Минчев, Юго Кононго, Радослав Василев и Иван Дюлгеров. Те обаче са напълно готови за двубоя. 

Аут за мача с "армейците" са Георги Божилов и Емил Янчев, които са с травми, както и вратарят Георги Китанов, който е играч на ЦСКА, но играе в Черно море като преотстъпен.

Прогноза: ЦСКА - Черно море 1:1