Треньорът на Черно море Илиан Илиев бе избран за Най-добър треньор за сезон 2018/19 г. в анкетата за определяне на Футболист на футболистите, организирана от Асоциацията на българските футболисти за 19-а поредна година. В допитването участваха близо 600 футболисти, които се състезават в българското първенство. 

“Изненадан съм. Искам да благодаря на футболистите, които са гласували за мен. На играчите в Черно море и на щаба ми – Петър Костадинов и Боян Пейков”, каза след връчването на приза треньорът на “моряците”.

Първи негов подгласник бе определен треньорът на Етър (Велико Търново) Красимир Балъков, който е и новият селекционер на мъжкия национален отбор на България. Трети в класацията за треньори остана Николай Киров от Ботев (Пловдив).Младият футболист на Черно море Мартин Минчев пък бе избран за “най-добър млад футболист”, се казва в официалната страница на Черно море в интернет.

През годините Футболист на Футболистите се утвърди като най-престижната и най-обективната анкета, тъй като играчите са тези, които избират най-добрите сред тях. А признанието на колегите безспорно е най-ценно за всеки футболист.