Черно море записа второ поредно равенство в първенството, след като завърши 0:0 у дома със Славия. Подобно на последното домакинство срещу Етър (1:1) варненци бяха по-добрият отбор, но пропуските пред противниковата врата лишиха „моряците“ от трите точки. Последните десетина минути Славия игра с човек по-малко, след като Димитър Велковски получи втори жълт картон.

След спечелената точка Черно море събра актив от 8 и е временно на второто място в класирането, заедно с тима на Арда. Лидер е Лудогорец с 9, а Славия засега е на 7-та позиция с 4 точки.

„Моряците“ бяха по-активният отбор през първото полувреме и в 10-та минута можеха да поведат. Исмаил Иса проби по лявото крило при една контраатака и пусна към границата на наказателното поле на Аристот Ндонгала. Последният отправи удар, но Георги Георгиев спаси.

Последва надлъгване между двата отбора, а в 40-та минута дойде и най-чистото положение за Черно море. Родриго проби по дясното крило, навлезе в наказателното поле, но острото му центриране бе избито. На границата на пенала Патрик Андраде посрещна топката от воле, но тя мина над гредата. В края на първата част шанс се откри и пред Славия. При едно центриране в наказателното поле Милен Гамаков игра с глава, но Иван Дюлгеров отрази.

Второто полувреме започна със страхотна възможност за Черно море. В 52-та минута Васил Панайотов подаде много хитър пас към Исмаил Иса, но нападателят не успя да засече за малко топката. Последва и хубав пробив на Мирослав Енчев и удар от над 30 метра, който бе неточен.

Натискът на Черно море продължи и в 56-та минута Гамаков спаси Славия от сигурен гол. Защитникът на „белите“ парира със сетни усилия страхотен удар на Исмаил Иса. Столичани опитаха да притъпят устрема на домакините, дори с цената на нарушения. И при едно от тях в 81-та минута Димитър Велковски бе изгонен за втори жълт картон. Защитникът задържа умишлено Родриго и заслужено бе пратен под душовете преждевременно.

До края Черно море не спираше да атакува, но така и не успя да отбележи. Най-близо до това бе Дани Кики в добавеното време на срещата. Полузащитникът стреля много хитро под стената при изпълнение на свободен удар, но Георги Георгиев с невероятен рефлекс спаси равенството за Славия.