Петима футболисти на Черно море - Исмаил Иса, Родриго Енрике, Стефан Станчев, Йонуц Нягу и Велислав Василев, ще пропуснат гостуването на варненския тим на Арда в Кърджали. Треньорът на Черно море Илиан Илиев попълни групата с юноши от школата на клуба.

Нападателят Исмаил Иса е с проблеми в коляното, а Родриго Енрике има разтежение в аддуктора. И двамата ще отсъстват от терена поне две седмици. Йонуц Нягу е с проблем в менискуса, а Стефан Станчев получи разтежение на последното занимание на варненци. Младият Велислав Василев пък е с вирус. 

Сред избраниците на специалиста се завръщат Мартин Минчев, Дани Кики и Лъчезар Йорданов. Последните двама се възстановяваха от контузии близо три седмици, а Минчев пропусна мача с Лудогорец заради вирус. В групата за мача е и последното ново попълнение на "моряците" Фахд Актау.

Вижте класирането в efbet Лига 

В групата на Черно море за мача са Иван Дюлгеров, Иван Дичевски, Цветомир Панов, Мирослав Енчев, Виктор Попов, Димитриос Хантакиас, Фахд Актау, Васил Панайотов, Аристот Ндонгала, Дани Кики, Патрик Андраде, Емил Янчев, Лъчезар Йорданов, Жордао Кардозо, Илиан Илиев-младши, Мартин Минчев, Жоржиньо и Денислав Ангелов.

Отборът отпътува за Пловдив в четвъртък рано сутринта, където ще проведе последната си тренировка пред двубоя.

Срещата между Арда и Черно море от 7-ия кръг на efbet Лигата е в петък, 23 август, от 20.30 часа. Двубоят ще се играе на стадион "Локомотив" в Пловдив.