Треньорът на Черно море Илиан Илиев призна, че клубът вече се е разделил с нападателя Жоржиньо. Наставникът обясни каква е ситуацията с играча:

"Той потърси разговор с нас, с ръководството, и каза, че не се чувства добре и не дава това, което се очаква от него. Психологически обременен е. Ние не искахме да го пускаме, поне да останеше до зимата".

"Защото сега няма как да намерим нов нападател, а и да вземем някого, той докато се адаптира, ще свърши полусезонът. Неприятно е, че се разделяме. Но пък човек, който не се чувства щастлив и не е готов да помага... Мисля, че вече се подписа раздялата с него", каза Илиев за dsport.bg.

"Момчета, които не бяха първи избор през предишния сезон, сега са на предна линия. В повечето случаи се справят. Колкото повече време минава, толкова по-добре се сработваме. Аз съм "за" да си развиваме нашите футболисти. Ние имаме по 3-4 съвсем млади играчи от набор 1999 надолу, които играят често".

"Но един вратар дали е от Сърбия или Словения - все е чужденец. Просто е абсурдно това правило. Пък и е само на един пост. Решението не е обмислено. Разбирам, че искат да помогнат на българския футбол, но не разбирам как така го забраняват това за вратарите извън ЕС. А и хората си имат договор - тригодишен е при нас", допълни Илиев.

Черно море играе 1/8-финал за купата с Левски. От 2006-а насам варненци пет пъти са спирали сините в турнира. "Това е само статистика. Дано да повлияе, но не вярвам да има кой знае колко голямо значение", коментира Илиев.