Черно море записа най-убедителната си победа от началото на сезона, след като в мач от 18 кръг на Efbet лигата се наложи с 4:1 над Ботев (Враца). По два гола за втория пореден успех на „моряците“ реализираха Мартин Минчев и Исмаил Иса.

Равностойното начало на мача беше разчупено в средата на първото полувреме, когато домакините имаха първия си шанс за гол, но Васил Панайотов отправи слаб удар към вратата на Ботев (Враца). В 28-ата минута Мартин Минчев откри резултата, след като се оказа най-съобразителен във вратарското поле. Той се разписа при добавката на удар с глава на Исмаил Иса, който беше париран от Красимир Костов.

Само три минути по-късно 18-годишният халф вкара второто си попадение в мача, след като беше изведен в добра позиция от Родриго Енрике. Само пет минути след началото на второто полувреме Исмаил Иса покачи на 3:0. Националът беше точен с глава след центриране на Родриго Енрике, който пък в 60-ата минута пропусна от чиста позиция да се разпише.

В 72-ата минута Петър Атанасов върна един гол за Ботев (Враца), след като успешно завърши комбинация, преминала през Христо Златински и Валери Домовчийски. Само две минути по-късно Иса възстанови аванс на домакините от три попадения. Той се възползва от лошо изчистване на Деян Иванов и прати топката във вратата на Костов.

Така Черно море се изкачи на пето място в класирането с 27 точки. Ботев (Враца) е на предпоследната 13-а позиция с 13 т. Врачани продължават без победа вече шести пореден мач и са в серия от три поредни загуби.

ЧЕРНО МОРЕ – БОТЕВ (ВРАЦА) 4:1
1:0 Мартин Минчев (28)
2:0 Мартин Минчев (31)
3:0 Исмаил Иса (51)
3:1 Петър Атанасов (72)
4:1 Исмаил Иса (74)

Черно море: 18. Митрович, 6. Попов, 27. Димов, 5. Станчев, 2. Панов, 38. Ндонгала, 7. Андраде, 72. Енрике, 71. Панайотов, 90. Минчев, 9. Иса

Ботев (Враца): 33. Костов, 4. Лясков, 37. Керчев, 29. Иванов, 11. Васев, 6. Гаджев, 7. Вълчев, 10. Атанасов, 23. Мечев, 8. Янков, 30. Домовчийски