Бившият футболист на Черно море Мартин Минчев влезе в Топ 5 на трансферите на чешкия Спарта (Прага), съобщава "Меридиан Мач".

Родният национал ще струва на гранда от Прага 2 милиона евро. Толкова са били платени за един от играчите, които Минчев ще завари в съблекалнята на стадиона в парка "Летна" - Семих Кая. Той дойде от турския Галатасарай. Равносметката от покупките на Спарта показва, че в Прага са дошли само двама по-скъпи чужденци. Чехите са броили на Андерлехт 3.75 милиона евро за Николае Станчу отново през сезон 2017/18, когато е бил взет Кая. Тогава са похарчени и 2.9 милиона евро за национала на Израел Тал Бен Хаим.

Не можем да пропуснем друг факт, който говори много за Минчев. Той е по-скъп за Спарта от един от най-легендарните футболисти, които са обличали екипа на този тим. Това е носителят на Златната топка за 2003 година Павел Недвед. През сезон 1992/93 русокосото крило е привлечено на "Летна" от друг столичен тим - Дукла за 963 хиляди евро. Недвед също е бил на годините на Минчев.