Коронавирус пламна в Черно море часове преди полуфинала с Арда в битката за седмото място. Двубоят е днес от 18:00 часа на "Тича".

Вчера на обед ръководството на варненци обяви, че 16 човека от клуба са заразени след двубоя с Царско село.

Както е известно, бранителят на столичани Мартин Кавдански се оказа, че е играл с положителна проба, която първоначално е била отрицателна, но е била допусната грешка при изследванията.

Това доведе до масово тестване на моряците. Стана ясно, че 12 играчи, треньорът Илиан Илиев и други хора от щаба са с положителни резултати. Днес сутринта трябва да излязат вторите проби.

Според запознати 9 играчи са с отрицателен тест след първите проби. Това са вратарят Митрович, Станчев, Чантакиас, Жордао, Денислав Ангелов, Петър Вуцов, Цветомир Панов, Матиас Курьор и Исмаил Иса.

Така Черно море ще запълни групата с юноши от тима до 19 години. Като наставник ще бъде вписан Мартин Христов, който води старшата възраст на варненци.

Реално сезонът на „моряците“ може да се счита за приключен, след като всички заразени ще трябва да бъдат поставени под 14-дневна карантина.

Това означава и че Черно море няма да е в нужната кондиция за началото на следващата кампания, която стартира на 24 юли (петък).

РЗИ Варна е в готовност да поиска мачът с Арда да не се играе, разбра "Тема Спорт", ако вторите проби покажат увеличение на заразените.

Другият довод на РЗИ е, че тези, които са с отрицателни тестове, не е гаранция, че след няколко дни няма да дадат положителен резултат, тъй като периодът е 14 дни, а всички са пътували в един автобус 7 часа към София и още толкова на обратно за двубоя с Царско село.

Така има опасност при провеждане на мача да се заразят и играчите на Арда. Първоначално от щаба на кърджалийци умуваха дали да пътуват, но все пак тръгнаха за Варна.