Отборът на Черно море още не може да започне подготовка за новия сезон с пълен отбор. Причината е, че единадесет футболисти, трима треньори и един масажист продължават да са под карантина заради положителните тестове за COVID-19, пише "Меридиан мач".

На практика от тези, които се заразиха в началото на месеца, само Илиан Илиев - младши в момента може да води пълноценни занимания, тъй като пръв е дал отрицателна проба. С такива са вече Васил Панайотов и Мартин Дичев, но те ще могат да се включат в тренировките поне след ден-два.

Tреньорът Илиан Илиев уточни, че в момента на 100 процента могат да работят само шест души: Цветомир Панов, Стефан Станчев, Павел Георгиев, Илиан Илиев - младши, Петър Вуцов и новото попълнение Стефан Велев. Матиас Курьор и Денислав Александров са с контузии от мача с Ботев. В групата, която води Мартин Христов има и няколко юноши.

"Ние сме отборът с най-много тестове. На 3,4 и 5 юли направихме извънредни, след като победихме Арда, преди мача с Ботев (Пд) по препоръка на Мишо Йлиев в целия клуб си направихме по още един тест, след който Иса и Хантакиас бяха положителни. Продължаваме да сме под карантина и не можем да започнем подготовка“, разясни Илиев и отговори на въпроса какви мерки ще предприемат той и клуба, за да отложат мача от втория кръг в новото първенство.

Очакваме отговор от Славия за двубоя ни от първия кръг. Тук искам да бъда разбран правилно. Срещу Арда и Ботев (Пд) играхме предимно с млади момчета и само някои от по-опитните. Не ни е страх да изиграем първия мач със Славия, и другите мачове с подобен състав. Но мисля, че след като започваме едно ново първенство, всички отбори трябва да са равнопоставени, и в БФС да преосмислят това, което се случва при нас, в Локомотив (Пд) и други отбори. Надяваме да се намеси, първо Здравната комисия към БФС, с шеф д-р Михаил Илиев. Ние го послушахме и направихме тестове преди срещата с Ботев (Пд). Нека сега той или някой от Медицинската комисия да изрази становище, дали ще е нормално, предвид това, че на 24 и 25 юли ни предстоят нови тестове и ако, Дай Боже, те са отрицателни и започнем нормална подготовка на 30 юли, само след седмица да играем официален мач.

Надявам се на бърз и експертен отговор от БФС. Ние 20 дни сме заключени вкъщи, надявам се да не са и повече, и редно ли е веднага след това да се подлагат футболистите на големи натоварвания. Получихме позитивен отговор да отложим мача с Етър, очакваме и отговор от Славия, от който зависи дали БФС ще отложи мача ни. В края на миналото първенство ние направихме компромис да играем срещу Арда и Ботев (Пд) с юношите, тъй като БФС не отложи други срещи. Надявам се, че няма да започнем новия сезон с подобен компромис“, допълни Илиев и разкри казус с вратаря Миодраг Митрович, който е изявил желание да се прибере в Швейцария при семейството си.

Той ни е нужен, но трябва и да уважаваме желанието на всеки футболист, както винаги сме го правили. Ние вложихме време в Митрович една година и не, че не вярваме на нашите млади вратари, но в момента обмисляме как да постъпим с него", каза Илиев.

Ако Митрович си тръгне, то на „Тича“ ще трябва да привличат нов вратар, защото остават с младите Иван Дюлгеров и Иван Дичевски. Иначе през изминалия сезон Митрович записа 21 мача, в които имаше 8 сухи мрежи.