Черно море ще се опита да привлече играч на Берое. Треньорът на варненци Илиан Илиев се надява да подсили тима си с халфа Карлос Охене, пише "Тема Спорт".

Както е известно, ганаецът не попада повече в плановете на наставника на заралии Димитър Димитров-Херо. Очаква се днес или утре двете страни да приключат отношенията си.

Същото важи и за нападателя Зоран Йосипович. Илиев харесва стила на игра на Охене и иска да засили конкуренцията в средата на терена за своя тим.

Африканецът се завърна под Аязмото през 2018-а, след като бе продаден от Берое на Оход Медина от Саудитска Арабия. Той дойде у нас през 2016-а от АЕЛ Лимасол и веднага се утвърди при старозагорци.

На няколко пъти в свои интервюта Илиан Илиев е хвалил Охене за играта си и че би искал да има такъв състезател в редиците си.

Междувременно Берое привлече лявото крило Умар Камара, който пристига като свободен агент. 27-годишният футболист е договорил условията си със заралии и ще се присъедини към тима в сряда.

Камара е изостанал с подготовката, така че при всички положения няма да бъде на разположение на старши треньора Димитър Димитров за първите мачове от новия сезон.

Той е деветото ново попълнение на Берое, след като клубът вече привлече Илиас Хасани, Радослав Апостолов,  Джунейт Али, Георги Динков, Димо Бакалов, Християн Василев, Кийлън Лебон и Кукула.

27-годишният Умар Камара по-рано през седмицата е посетил Стара Загора, за да се запознае с обстановката, отбора, колектива и базата.

През миналия сезон Камара е играл за атинския Паниониос, който беше част от гръцкия елит, но изпадна.

Кариерата му преминава през Льо Авър, Льо Витреен, Шартър, Гонфревил, Орлеан и Бастия. През последните две години играе за Паниониос. За този период обаче е записал само 28 шампионатни мача, в които се е разписал само веднъж.

В повечето двубои е бил със статут на резерва. Камара може да действа и на върха на атаката. Висок е 186 см. С неговото привличане селекцията на заралии за новия сезон до голяма степен може да се счита за приключена.

Димитър Димитров-Херо умува дали да бъде привлечен още един вратар, след като това лято бе взет Християн Василев. Причината е, че титулярът Душан Перниш е измъчван от дискова херния и все още няма яснота кога точно ще е готов за игра.