Славия приема Черно море днес от 21:00 часа в първи мач за двата тима от новия сезон.

Старши треньорът на домакините Златомир Загорчич ще използва опитния Ди­митър Рангелов в ролята на плеймейкър. Нападате­лят се завърна това лято на стадиона в "Овча ку­пел" и Заги се надява, че той ще помогне най-мно­го с опита. Сърбинът пла­нира бившият национал да действа зад нападате­ля Цветелин Чунчуков и пред двойката дефанзивни халфове.

Там ще бъде върнат Филип Кръстев, който през пролетта и при доиграването на сезо­на действаше зад тарана, пише "Тема спорт". Кръстев ще си партнира с Янис Карабельов, за когото днешният мач с Черно море ще е последен за Славия. Във вторник той лети за Русия, за да мине прегледи и да подпише с местен тим. На дяс­ното крило вместо кон­тузения Емил Стоев ще започне Георги Йомов.

От своя страна на­ставникът на варненци Илиан Илиев има колеба­ния относно новото по­пълнение Стефан Велев. В средата на терена спе­циалистът залага на тан­дема Панайотов - Патрик Андраде. Ако Велев започ­не, някой от двамата ще седне на пейката. Има обаче и друга опция за Стефан - поста зад напа­дателя Исмаил Иса. Там първи избор е синът на Илиан Илиев.

Дълго време играчите на Черно море бяха под ка­рантина, след като прека­раха коронавируса, и не ус­пяха да проведат пълно­ценна подготовка.