Черно море - Лудогорец, двубой от третия кръг на efbet Лига, стадион: "Тича", начало: 21:00 часа.

Групата на Черно море: Иван Дюлгеров, Георги Георгиев, Цветомир Панов, Стефан Станчев, Мирослав Енчев, Виктор Попов, Даниел Димов, Мартин Дичев, Васил Панайотов, Дани Кики, Патрик Андраде, Стефан Велев, Родриго Енрике, Илиан Илиев, Матиас Курьор, Файсел Касми, Исмаил Иса, Денислав Ангелов

Вероятен състав на Лудогорец: Стоянов, Икоко, Моци, Григоре, Тауата, Дяков, Анисе, Чибота, Янков, Жоржиньо, Кешерю 

Прогноза на Gol.bg:

Черно Море успя да измъкне точка от визитата си в София на Славия. "Моряците" буквално успяха да изравнят резултата секунди преди последния съдийски сигнал на мача. 

Автор на гола бе Стефан Велев, който през 2018 година защитаваше цветовете на Славия. В изминалия си двубой възпитаниците на Илиян Илиев се справиха безпогрешно във Велико Търново и нанизаха четири попадения на Етър, който явно има доста проблеми за решаване.

Последва победа за варненци над Етър с 4:0 като гост. Сега Черно море се готви за първия си домакински двубой и се очаква стадион "Тича" да бъде препълнен, до колкото е възможно предвид мерките за сигурност.

Лудогорец започна ужасяващо месец август с поражение за Суперкупа на България от Локомотив Пловдив и загуба с 1:3 като гост на Ботев Враца в първия кръг за новия сезон. 

Последните десетина дни за тима обаче бяха успешни. Първо с лекота и класическото 3:0 бе победен Славия. По-важният двубой бе в сряда при гостуване на Будучност в мач от първия предварителен кръг на Шампионска Лига. Разградчани спечелиха с 3:1, а новият нападател Хигинио отбеляза дебютен гол.

Идната сряда предстои изключително важен двубой за Лудогорец, а именно домакинство на датския шампион Мидтиланд. Успех ще означава, че шампионите ще се озоват, в най-лошия случай, на плейоф за попадане в групите на Лига Европа.

Иначе отборът на Черно море винаги е бил един от трудните съперници за Лудогорец. В последните си пет сблъсъка двата тима са разменили по две победи и веднъж завършиха наравно, като това се случи в изминалия им мач в Разград. От стадион "Тича" играчите на Лудогорец са си тръгвали осем пъти с трите точки, от общо изиграни 13 мача.

Прогноза: Черно море - Лудогорец 2:2