Черно море прекъсна серията си от четири мача без победа в efbet Лига, след като срази с 2:0 у дома Арда Кърджали в среща от 7-ия кръг.

И двата гола за "моряците" вкара Матиас Курьор. Той беше точен в 30-ата и 48-ата минути. С успеха варненци събраха 8 точки и се изкачиха на 11-та позиция. Това пък беше първа загуба за отбора от Кърджали през шампионата и той остава с 12 т.

В следващия кръг Черно море гостува на Царско село, докато Арда приема Лудогорец. Мачовете ще се играят съответно на 2-ри и 4-ти октомври.


Гостите започнаха срещата малко по-агресивно. В 5-ата минута Спас Делев центрира от корнер, а Милен Желев стреля с глава, но топката се удари от външната страна на мрежата, като премина на сантиметри от гредата.

Малко след това Денислав Ангелов получи дълъг пас отляво, напредна в наказателното поле, но вместо да стреля с левия крак, опита да си я намести на десния и му бе отнета. Последваха няколко поредни корнера в наказателното поле на Иван Дюлгеров, но без опасности за стражът на “моряците”.

В 31-вата минута Васил Панайотов потърси с далечен пас Матиас Курьор, вратарят на гостите излезе да пресече подаването, но се размина с топката, а Курьор на празна врата отбеляза за 1:0.  В 44-ата минута Илиан Илиев пробва удар от границата на наказателното поле, но малко над напречната греда.

В 49-ата минута Черно море успя да вкара втори гол. След центриране одясно от свободен удар на Илиан Илиев, Васил Симеонов първоначално спаси удара с глава на Стефан Велев, но топката попадна в Матиас Курьор, който отново бе на точното място и реализира за 2:0. В 58-ата минута Коконов засече центриране от корнер, топката стигна до Ганев, който стреля с глава, но твърде слабо и Иван Дюлгеров улови.

В 71-вата минута Иван Тилев получи топката, напредна няколко метра и шутира с десния крак, но покрай вратата. До края на срещата и двата тима не успяха да създадат сериозни опасности пред двете врати и резултатът остана непромене – 2:0 за Черно море.

Черно море - Арда 2:0

Голмайстор: 2:0 Курьор (30, 48)
 

Черно море: Иван Дюлгеров, Даниел Димов, Мирослав Енчев, Цветомир Панов, Виктор Попов, Стефан Велев, Васил Панайотов (89-Павел Георгиев), Файсел Касми (80-Леандро Андраде), Матиас Курьор (89-Мартин Дичев), Илиан Илиев (80-Дани Кики), Денислав Ангелов (68-Мехди Букаси).

Арда: Васил Симеонов, Петко Ганев, Деян Лозев, Милен Желев (65-Кнежевич), Емил Мартинов, Лъчезар Котев (52-Иван Тилев), Александър Георгиев, Иван Коконов (66-Адат), Радослав Василев (52-Ковачев), Спас Делев, Ребин Сулака.