Арда победи Черно море с 1:0 в първи двубой от 20-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение беше дело на Иван Тилев малко преди почивката.

 Спас Делев получи дълъг пас зад защитата на Черно море в седмата минута, напредна и стреля, но Георги Георгиев бе скъсил ъгъла и с тяло успя да парира удара на нападателя на Арда.

Преди изтичането на половин час игра Файсел Касми демонстрира страхотна техника. Бързоногият футболист на варненци успя да елиминира двама защитници на домакините и опита остър пас по земя в наказателното поле към Зе Гомеш, но Иван Караджов успя да пресече подаването.

После Родриго Енрике намери в коридор Илиан Илиев, който надбяга бранителите на Арда и стреля технично по диагонала, но топката се отби в страничната греда. В 36-ата минута Илиан Илиев центрира от корнер, топката бе изчистена от защитник на Арда и попадна във Файсел Касми, който стреля опасно, но над вратата на Караджов.

В 44-ата минута противно на случващото се на терена, Арда успя да открие резултата. Иван Тилев получи топката пред наказателното поле и технично я насочи в далечния ъгъл за 1:0.

След час игра Илиан Илиев получи топката вляво, напредна по крилото и пусна пас към Зе Гомеш, който се опита да засече подаването с шпагат, но малко не му достигна да я вкара в мрежата на Иван Караджов.

В 72-рата минута домакините имаха претенции за дузпа, които не бяха уважени от Георги Кабаков. Деян Лозев се строполи в наказателното поле след съприкосновение с Цветомир Панов, но съдията прецени, че нарушение няма.

Десетина минути преди края на редовното време Илиан Илиев стреля от пряк свободен удар, но топката премина над напречната греда. В 87-ата минута Даниел Димов с глава свали топката в наказателното поле към Велислав Василев, който овладя на гърди и точно преди да стреля, бе бутнат в гръб, но въпреки претенциите на варненци Георги Кабаков не отсъди дузпа.

 

Арда - Черно море 1:0
1:0 Тилев 44 

 

Арда: Караджов, Желев, Делев, Георгиев, Таравел, Коконов, Лозев, Мартинов, Тилев, Крумов, Котев

Черно море: Гоергиев, Димов, Станчев, Панов, Попов, Велев, Панайотов, Родриго, Касми, Жозе Гомеш, Илиан Илиев