Арда излъгас 1:0 Черно море в Кърджали и успя да спечели плейофа за Лига на конфедерациите и да си гарантира минимум 350 000 евро.

Така Арда за първи път в историята си ще играе в евротурнирите. Единственото попадение в мача вкара Иван Коконов в 19-ата минута.

Трябва да се отбележи, че домакините профукаха дузпа в 75-ата минута, когато Георги Георгиев спаси удара на Тонислав Йорданов.

Двата отбора пък завършиха мача в намален състав, след като от игра бяха отстранени Цветомир Панов от състава на Черно море и Алекс Петков от Арда.


Варненци започнаха по-силно мача и в 6-ата мин. можеха да открият, но ударът на Леандро Андраде бе спасен от Иван Караджов. Малко по-късно и Зе Гомеш имаше добра възможност, но не успя да се разпише.

В 19-ата мин. Арда откри резултата с гол на Иван Коконов, който получи пас от Тонислав Йорданов и с диагонален удар прати топката в мрежата на Георги Георгиев.

До края на първата част варненци създадоха още 2-3 добри ситуации пред противниковата врата, но не успяха да изравнят.

В 73-ата мин. реферът Станислав Тодоров отсъди дузпа за домакините за игра с ръка на Цветомир Панов. При ситуацията защитникът на Черно море получи втори жълт картон заради реплика към съдията и остави тима си с човек по-малко.

Георги Георгиев успя да спаси удара на Тонислав Йорданов от бялата точка и запази шансовете на “моряците”.

В даденото от съдията продължение и домакините останаха с човек по-малко заради втори жълт картон на Алекс Петков. Минута след това Васил Панайотов стреля опасно, но Караджов спаси и така Арда стигна до победата.

Арда - Черно море 1:0

Голмайстор: Иван Коконов (19)

Арда: 12. Караджов, 8. Желев, 9. Делев, 17. Коконов, 20. Лозев, 24. Ал. Петков, 27. Мартинов, 33. Тилев, 71. Крумов, 80. Котев, 98. Йорданов

Черно море: 22. Г. Георгиев, 6. Попов, 27. Димов, 28. Дробаров, 2. Панов, 15. Леандро, 71. Панайотов, 10. Ил. Илиев, 23. Гарсия, 72. Родриго, 20. Гомеш.