Черно море записа успех с 2:0 при домакинството си на ФК ЦСКА 1948 в мач от 18-ия кръг на efbet Лига. Головете реализира капитанът на “моряците” Даниел Димов и Пабло Гарсия. Това бе и последния мач на тима на Илиан Илиев във Варна за годината.

Този успех доближи варненци само на точка от втората позиция в класиране, където в момента е ЦСКА.

Черно море не започна срещата по най-добрия начин и в началните минути прие играта в собствената си половина. В 4-ата минута Мартинов центрира топката в наказателното поле на Черно море, където бе Денислав Ангелов, но футболистът в състава на гостите не успя да овладее добре и Иван Дюлгеров се намеси и успя да спаси.

В 28-ата минута Черно море поведе в резултата. След центрирането от ъгловия удар, Влатко Дробаров хитро пропусна топката, която отиде в Даниел Димов и той с удар с глава от около точката на дузпата я прати в левия ъгъл на вратата за 1:0.

В 31-вата Сердюк стреля опасно от пряк свободен удар, но покрай гредата. Малко по-късно главният съдия подмина втори жълт картон за Емил Мартинов, който фаулира грубо Велислав Василев.

В началото на второто полувреме Галин Иванов изведе отлично Денислав Ангелов зад отбраната на Черно море, преодоля стража на домакините, но си поведе дълго топката и тя излезе в аут.

В даденото от рефера продължение на срещата Зе Гомеш бе фаулиран в наказателното поле, а Пабло Гарсия реализира отсъдената дузпа.

Черно море е трети в класирането с 32 точки, а ФК ЦСКА 1948 заема десетата позиция с 18 точки.

Черно море - ФК ЦСКА 1948 2:0

Голмайстори:

1:0 Даниел Димов (28)
2:0 Пабло Гарсия (90+3 д)

Черно море: Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Живко Атанасов, Влатко Дробаров, Даниел Димов, Васил Панайотов, Цветомир Панов, Пабло Гарсия, Леандро Андраде, Велислав Василев, Евгений Сердюк;

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Марио Топузов, Симеон Петров, Георги Ангелов, Лазар Марин, Ивайло Чочев, Емил Мартинов, Галин Иванов, Ангел Бастунов, Георги Русев, Денислав Ангелов;