С два мача се открива шестия кръг в Първа лига утре. От 18,30 часа Черно море посреща Пирин и при победа може да оглави класирането поне за 24 часа. В момента "моряците" изостават на три точки от лидера Локомотив Пд, но са с по-добра голова разлика.

Тимът на илиан илиев стартира отлично кампанията, като в четирите си мача до този момент инкасира само един гол - при загуба от ЦСКА на „Българска армия“ и прибра девет точки. При различно стечение на обстоятелствата „моряците“ можеха да избегнат това поражение и дори да си тръгнат и с успеха от София.

Преди седмица за варненци бе твърде лесно в Стара Загора, след като останаха с човек повече още в 25 минута отсъден при нарушение за дузпа, която пък бе реализирана от Сердюк. В последните секунди Николай Златев пробяга солидна дистанция и оформи крайното 2:0 на празна врата.

Пирин е с мач повече в своя актив. Въпреки това, „орлетата“ имат само две точки в своя актив, като изразиха сериозни претенции към съдийството при загуба от Берое, както и при 1:1 със Спартак във Варна. В последните два кръга благоевградчани се изправиха срещу опоненти от столицата и записаха нови две поражения. Преди седмица Пирин изцяло се защитаваше на „Георги Аспарухов“, но в крайна сметка допусна попадение в 70 минута, което се оказа и пагубно срещу Левски.

През миналия сезон Черно море загуби четири точки в мачовете срещу този съперник, като в Благоевград на два пъти повеждаше и изтърва дузпа в края при резултат 2:2. Срещата във Варна пък премина изцяло под контрола на варненци, но въпреки това им се наложи да изравняват, за да не загубят.

От 21,00 Хебър ще изиграе своя трети мач на Националния стадион, в който на практика отново ще бъде гост срещу тим от столицата. Този път противник е Славия, който има същия брой от шест точки, макар и да е изиграл с две срещи по-малко. Двубоят ще бъде първи между двата тима от 2001 година насам, когато „белите“ спечелиха с 2:0 у дома в 19 кръг от първенството.

Пълна програма за шестия кръг:

Петък

18:30 ч, Черно море - Пирин Благоевград

21:00 ч, Хебър 1918 - Славия

Събота

18:45 ч, Арда - ФК ЦСКА 1948

21:00 ч, Берое - Ботев Пд

Неделя

20:00 ч, ЦСКА - Септември София

Понеделник

18:00 ч, Локомотив Сф - Локомотив Пд

20:30 ч, Ботев Враца - Спартак Варна