Съботният мач за Купата на България между Черно море и пловдивския Локомотив ще бъде последният за Матиас Курьор с екипа на “моряците”, пише „Мач Телеграф“. През декември нападателят, който през март ще навърши 35 години, ще приключи контракта си по взаимно съгласие и ще се завърне в Париж.

Французинът с корени от Мартиника остава легенда на варненци, след като с неговия удивителен гол в края на продълженията Черно море надви с 2:1 Левски и завоюва първата си Купа на България на 30 май 2015 година в Бургас.

Треньорският щаб на Черно море усилено търси нов нападател, с когото да подсили атаката. След трансфера на Евгений Сердюк в ЦСКА 1948 варненци определено загубиха от остротата и ефективността си в предни позиции.

Курьор очевидно е далеч от нивото в най-добрите си години, което важи и за Исмаил Иса, който вкара първия си гол след 768 дни пауза при победата на „моряците“ с 2:0 над Литекс за Купата на България в неделя. Предишното му попадение бе в същия турнир и отново за Черно море при успеха с 6:1 над Янтра (Габрово) на 21 октомври 2020.